OSUMNJIČENI ZA POKUŠAJ IZNUDE 10.000 EURA: Mladići na slobodi - Volim Podgoricu

OSUMNJIČENI ZA POKUŠAJ IZNUDE 10.000 EURA: Mladići na slobodi

Barani Stefan Janković (22) i Zijad Nurković (22) pušteni su juče na slobodu, nakon što je osnovni državni tužilac u Ulcinju Faruk Resulbegović donio naredbu o obustavi istrage protiv njih. Rješenje o ukidanju pritvora donio je sudija za istragu Amir Đokaj. 

Jankovć, Nurkovć i njihovi sugrađani Edmond Mustafa (23) i Damir Hodžić (20) osumnjičeni su da su od Ulcinjanina  A. M. (30) pokušali da iznude 10.000 eura.

Janković je uhapšen nakon incidenta u Ulcinju, a Mustafa, Hodžić i Nurković bili su u bjekstvu do 7. jula. Tog dana, u prisustvu advokata Zorana Piperovića, Danila Mićovića i Arbena Hodžića predali su se tužilaštvu, nakon čega im je određen pritvor.

U obrazloženju naredbe tužioca, piše da rezultati istrage upućuju na zaključak da nema dokaza da su Janković i Nurković izvršili djelo koje im se stavlja na teret.

Tužilac ističe da to proizilazi i iz iskaza oštećenog A. M. 

“Nesumnjivo je utvrđeno da su Mustafa i Hodžić pokušali da iznude novac od oštećenog u momentu kada Janković i Nurković nijesu bili prisutni”, piše u obrazloženju.
Ulcinjski advokat, Hodžić kazao je da je tužilac donio jedinu moguću odluku:

“Za određivanje pritvora, neophodno je postojanje osnovane sumnje da su okrivljeni izvršili krivično djelo. Iz spisa predmeta i prikupljenih dokaza, jasno je da u radnjama mojih branjenika nema bitnih elemenata bića krivičnog djela za koje se terete, a samim tim ni osnovane sumnje da bi oni ostali i dalje u pritvoru”.

Mustafa i Hodžić ostali su iza spuških rešetaka. 

Nurković, Hodžić i Janković negirali su izvršenje krivičnog djela, a Mustafa je priznao da je “iznerviran” tražio Ulcinjaninu 10.000 eura. 

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com