PODGORICA: Uhapšeni otac i sin - Volim Podgoricu

PODGORICA: Uhapšeni otac i sin

Vla­snik ze­mlji­šta pre­ko ko­jeg je pro­šla Je­re­van­ska uli­ca i ko­ji već 54 da­na blo­ki­rao taj dio Va­nja Đu­ri­šić i nje­gov sin Vuk ju­če su ne­što pri­je osam ča­so­va uhap­še­ni jer ni­je­su do­zvo­li­li da rad­ni­ci Vo­do­vo­da ot­klo­ne kvar zbog ko­jeg se iz­li­va ka­na­li­za­ci­ja. Oni su ju­če bi­li kod su­di­je za pre­kr­ša­je do 15 ča­so­va ka­da su na­kon nji­ho­vog i sa­slu­ša­nja tri pri­pad­ni­ka Upra­ve po­li­ci­je pu­šte­ni. 
– Su­di­ja za pre­kr­ša­je ka­zao je da u ovom slu­ča­ju ima pre­kr­šaj­nog dje­la, jer sam gur­nuo po­li­caj­ca, vri­je­đao i oma­lo­va­ža­vao. Sa­mo sam po­li­caj­ce pi­tao kad su bi­li na moj po­sjed „Je­ste li nor­mal­ni”. I to je bi­lo vri­je­đa­nje. To su su­di­ji po­no­vi­li tri pu­ta. Od­lu­ku će­mo i ja i Vuk do­bi­ti za ne­ko­li­ko da­na i na­rav­no da će­mo se ža­li­ti – re­kao je Đu­ri­šić na­kon sa­slu­ša­nja kod su­di­je za pre­kr­ša­je. 
Pred­u­ze­će Vo­do­vod je za ju­če za de­set sa­ti na­ja­vi­lo da će po­če­ti ra­do­ve, ali su u prat­nji Ko­mu­nal­ne po­li­ci­je i pri­pad­ni­ka Upra­ve po­li­ci­je do­šli ra­ni­je. Po­ku­ša­li su da pri­đu šah­ti ali ih je Đu­ri­šić u to­me spri­je­čio i re­kao da ne mo­gu bez na­lo­ga da uđu na pri­vat­ni po­sjed. Oni su na­kon to­ga uhap­si­li Va­nju i Vu­ka Đu­ri­ši­ća. 

Ka­ko smo sa­zna­li iz Upra­ve po­li­ci­je Đu­ri­ši­ći su ome­ta­li nji­ho­ve slu­žbe­ni­ke u pru­ža­nju asi­sten­ci­je rad­ni­ci­ma Vo­do­vo­da te da će nad­le­žni or­ga­ni iz­ni­je­ti stav oko kva­li­fi­ka­ci­je dje­la. 
Va­nji­na su­pru­ga Da­ni­je­la Đu­ri­šić, ko­ja je na Fej­zbu­ku ob­ja­vi­la i tre­nut­ke sa­mog pri­vo­đe­nja, tvr­di da su rad­ni­ci Vo­do­vo­da gra­đe­vin­skim ma­ši­na­ma pre­ki­nu­li vo­do­ve sa ko­jim se po­ro­di­ca Đu­ri­šić snab­di­je­va vo­dom. 
– Sti­gao je ba­ger i ve­li­ki broj po­li­ca­ja­ca i rad­ni­ka. Ba­ger se pri­ma­kao ogra­di ko­ju smo po­sta­vi­li, a po­li­caj­ci tra­ži­li da uđu pri če­mu im je Va­nja je re­kao da ne mo­gu na pri­vat­nu ze­mlju osim uz na­log. Re­kli su da ne­ma­ju ali da mo­ra­ju da uđu i da ra­de ne go­vo­re­ći na šta mi­sle. On im je re­kao da ne do­zvo­lja­va. On­da su kre­ni­li po­vi­ci i pre­ska­ka­nje ogra­de, kao u film­skim sce­na­ma. Uhva­ti­li su Va­nju i Vu­ka i od­ve­li ih u auto, pa u po­li­ci­ju – ka­že Da­ni­je­la Đu­ri­šić. 

Đu­ri­ši­ći ne do­zvo­lja­va­ju rad­ni­ci­ma da ra­de na ze­mlji sve dok sa Glav­nim gra­dom ne pot­pi­šu ugo­vor o eks­pro­pri­ja­ci­ji. 
– Iz­li­la se ka­na­li­za­ci­ja iz šah­te ko­ja je na na­šoj ze­mlji i naj­vi­še mi tr­pi­mo. Ma­da mi tr­pi­mo na raz­ne na­či­ne ne sa­mo zbog iz­li­va­nja ka­na­li­za­ci­je, već i ovo­li­ke vru­ći­ne, ne­pri­jat­ne mi­ri­se, psov­ke gra­đa­na ko­ji ne shva­ta­ju šta zna­či bra­ni­ti svo­ju ze­mlju – re­kla je Đu­ri­šić. 

Rad­ni­ci Vo­do­vo­da po­no­vo su do­šli u Je­re­van­sku uli­cu ne­što po­sli­je de­set ča­so­va, ali su br­zo od­u­sta­li od ra­do­va. 
-Vo­do­vod je po­slao rad­ni­ke da po­no­vo po­ku­ša­ju da ra­de na na­šoj zerm­lji. Lju­ba­zno su pi­ta­li da li mo­gu, i mi smo im od­go­vo­ri­li da ne. Va­nji su iz Upra­ve po­li­ci­je re­kli da ne­će asi­sti­ra­ti ni­ko­me na pri­vat­noj ze­mlji i da ih zo­ve­mo ako kre­nu si­lom – ka­že Đu­ri­šić. 

Pi ar Vo­do­vo­da Na­ta­ša No­va­ko­vić ka­za­la je da su nji­ho­vi rad­ni­ci bi­li u Je­re­van­skoj uli­ci, ali da ni­je­su za­vr­ši­li po­sao zbog od­su­stva po­li­ci­je. 
-Ni­je­smo ima­li asi­sten­ci­ju po­li­ci­je i rad­ni­ci su se po­vu­kli sa te­re­na. Da li će nam sle­de­ći put da­ti asi­sten­ci­ju ne zna­mo jer ne­ma­mo po­vrat­nu in­for­ma­ci­ju. Što se ti­če to­ga ko­li­ko je iz­li­ve­na ka­na­li­za­ci­ja opa­sna po zdra­vlje sta­na­ra naj­bo­lje će re­ći eko­lo­ški in­spek­tor – re­kla je No­va­ko­vić. 
Sa pro­ble­mom iz­li­va­nja ka­na­li­za­ci­je upo­zna­ti su i u In­sti­tu­tu za jav­no zdra­vlje, gdje pla­ni­ra­ju po­nov­no za­pra­ši­va­nje ko­ma­ra­ca u ovom di­je­lu Za­bje­la. De­jan Pre­le­vić iz In­sti­tu­ta ka­zao je da mo­ra­ju sa­če­ka­ti da tem­pe­ra­tu­re pad­nu da bi tret­man po­no­vi­li. 

-Iz­li­ve­na ka­na­li­za­ci­ja ugro­ža­va zdra­vlje lju­di i na tom mje­stu je po­ve­ćan broj ko­ma­ra­ca. Zna­mo za ovaj slu­čaj u Je­re­van­skoj uli­ci ali ne mo­že­mo re­a­go­va­ti jer su tem­pe­ra­tu­re vi­so­ke. Po­čet­kom sed­mi­ce čim tem­pe­ra­tu­ra pad­nu na pri­hva­tlji­vih do 37 ste­pe­ni ka­da pre­pa­ra­ti ko­je ko­ri­sti­mo mo­gu da re­a­gu­ju po­če­će­mo za­pra­ši­va­nje – re­kao je Pre­le­vić. 

(Dan)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com