‘Selfi’ ekipa za poziv na linč gradonačelnika Jokića (FOTO) - Volim Podgoricu

‘Selfi’ ekipa za poziv na linč gradonačelnika Jokića (FOTO)

Poziv na linč kotorskog gradonačelnika Vladimira Jokića u Demokratskoj partiji socijalista označili su kao čin ‘neodgovornog pojedinca’, ne navodeći ko je odgovoran za iznošenje prijetnji i da li će neko iz redova ove partije zbog toga da snosi posljedice. 

Portal Volim Podgoricu je jutros objavio screenshot skandaloznog statuda mladih DPS-a Kotora, na šta je ubrzo uslijedila i reakcija Demokrata. 

Mladi DPS-a pozivaju na LINČ gradonačelnika (FOTO)

Demokrate krivično gone DPS zbog POZIVA NA LINČ njihovog gradonačelnika

DPS se izvinjava Jokiću: Neodgovorno ponašenje pojedinca nije naš stav

Umjesto konkretnih imena i sankcija, predsjednik Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Nikola Pešićuputio je izvinjenje Jokiću, ali i građanima Kotora zbog, kako je naveo, nalagoda koju je poruka izazvala, piše Kotor TV.

Zbog objave da se Jokić ‘zbog nepoštovanja propisa ne treba štedjeti nego linčovati’ i da ‘nije svako Ture za vezira’, predsjednik opštine podnio je krivičnu prijavu protiv Savjeta mladih DPS Kotor, na čijoj facebook stranici je ovaj sadržaj objavljen, a kasnije i uklonjen. 

dps savjet mladih 2 tekst

Nije poznato ko je administrator stranice Savjeta mladih DPS Kotor, čiji je predsjednik Vidak Banićević, odbornik lokalnog parlamenta i član predsjedništva mladih ove stranke na državnom nivou. 

Banićević je za predsjednika kotorskog savjeta izabran u avgustu prošle godine, neposredno pred lokalne i parlamentarne izbore. 

‘Na nama je da doprinesemo pobjedi, a na našim starijim kolegama da nas uvaže i nagrade za trud i rad’, govorio je pred izbore Banićević.

mladi dps kotor vidak banicevic

U ovom savjetu, između ostalih, nalazi se Ilija Mlinarević, odbornik u prošlom sazivu i bivši potpredsjednik ovog tijela na državnom nivou, te Viktoria Badža koja je široj javnosti poznata po performansu ispred prostorija MANS-a. 

U društvu mladih snaga kotorskog DPS-a često je Neđeljko Moškov, takođe nekadašnji odbornik, a sada direktor Resursnog centra za sluh i govor, koji je na tu pozociju, umjesto partijskog kolege Borislava Kašćelana, došao sa mjesta rukovodioca Osnovne škole ‘Njegoš’. 

Neki članovi savjeta aktivni su i u opštinskom odboru DPS-a, dok su mnogi od njih već godinama zaposleni u lokalnoj samoupravi i javnim opštinskim i državnim preduzećima. 

dps mladi kotor kandidati za kongres

Jokić očekuje da državni organi hitno reaguju 

Predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić od nadležnih državnih organa očekuje hitnu reakciju, otkrivanje i kažnjavanje svih odgovornih.  

‘U nizu brutalnih napada i podmetanja koji traju od dana mog izbora za predsjednika opštine Kotor, ovaj posljednji je najmonstruozniji, kojim su pokazali svoje pravo lice. Dodatno zabrinjava kada ovakvi pozivi dolaze od strane onih koji su vlast već 27 godina i koji kontrolišu sve državne organe, javne i tajne službe. Javni poziv na linč, uz dodatno pojačavanje tog poziva onom da “nije svako Ture za vezira”, su isti metodi koji su korišteni devedesetih u obračunima širom regiona. Nadao sam se da su takvi dani iza nas, ali je očigledno da isti oni koji su tada pozivali na linč ni danas nisu odustali od svojih metoda’, navodi se u saopštenju Jokića.

(volimpodgoricu.me/Izvor: Kotor TV)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com