Komunalni policajac tvrdi da je NAPADNUT: “Vrijeđao me, i kad sam se okrenuo udario me šakom u lice” - Volim Podgoricu

Komunalni policajac tvrdi da je NAPADNUT: “Vrijeđao me, i kad sam se okrenuo udario me šakom u lice”

Milikić objašnjava da su njegove koleginice i on nezaštićene i prepuštene na milost bahatim sugrađanima, dok god im se ne obezbijedi nova oprema.

 

Službenik kolašinske Komunalne policije Ljubo Milikić tokom vikenda fizički je napadnut od sugrađanina Bojana Medenice, nakon što mu je na nepropisno parkiranom autu ostavio obavještenje o preuzimanju prekršajnog naloga.  

Komunalni policajac tvrdi da ga je Medenica udario s leđa i grubo vrijeđao, a da je on bio nemoćan da mu se suprotstavi. Iako je slučaj prijavljen policiji i  procesuiran kod Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, Milikić objašnjava da su njegove koleginice i on nezaštićene i prepuštene na milost bahatim sugrađanima, dok god im se ne obezbijedi nova oprema.  

„Te večeri ostavio sam obavještenja na više vozila u Ulici generala Anđelića, jer su bila nepropisno parkirana. S obzirom na to  da se prije toga dogodio incident u toj ulici,  ni policija ni vozila tužilaštva nijesu mogla da priđu zbog parkiranih vozila. Medeničino vozilo nije bilo jedino, ipak on mi je poslije izvjesnog vremena prišao, vrijeđao me i kad sam se okrenuo udario me šakom u lice. Ništa nijesam mogao da učinim, jer nemamo ni lisice ni palice, kako to zakon nalaže  i,  vjerovatno,  smo jedini u državi kojima nije obezbijeđena nova oprema“, kazao je Milikić.

On objašnjava da ima dvije koleginice, koje su, kako kaže, još više izložene opasnosti, dok god lokalna uprava ne obezbijedi adekvatnu opremu, što se stalno prolongira. Milikić kaže da je nova ovlaštenja trebalo da prati i nova oprema, kako je i predviđeno zakonom.

Ono što se desilo Milikiću, kako kaže načelnik Komunalne policije Zoran Kujović, nije jedina neprijatnost koja se dogodila zaposlenima u toj službi.  I on je saglasan da opremu treba što prije nabaviti.

„Već u ponedjeljka ću o tome razgovovarati sa predstavnicima izvršne vlasti. Neophodno je što prije nabaviti nove uniforme,  palice i „lisice“. Bahatost sugrađana nekad nema mjeru.  Nadam se da će preduzete mjere protiv Medenice, koji je napao Milikića biti nauk svima, koji su imali namjeru da se na sličan način obračunavaju sa službenim licima, koji samo u skladu sa zakonom obavljaju svoj posao“, rekao je Kujović.

(Vijesti)

1 komentar

  1. Vala da je meni piso prijavu,
    ne bi ga sakom,
    vec nogom u glavu
    pa bi ga bacio u Moracu !

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com