SDP: Godinama smo bili prepreka da se narodna bogatstva preliju u džepove “crnogorskih šeika” - Volim Podgoricu

SDP: Godinama smo bili prepreka da se narodna bogatstva preliju u džepove “crnogorskih šeika”

SDP je godinama bio prepreka da se sva narodna bogatstva koja stvaraju monopolsku dobit preliju u džepove “crnogorskih šeika”, saopšteno je danas iz Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP) .

Iz te partije su dodali da je danas i svakom poštenom članu Demokratske partije socijalista (DPS) jasno zašto je trebalo silom na sramotu formirati satelitsku vladu i parlament.

“Na redu je Aerodrom Tivat koji iz svog profita može za par godina izgraditi i novi aerodrom ili ako Država odluči novi Klinički centar za Crnu Goru. Da smo u pravu govore podaci da je aerodrom u Tivtu imao rast prometa od 16% u prvih  sedam mjeseci 2017. godine čime su značajno premašene projekcije iz Master plana ACG”, navodi se u saopštenju SDP.

Poručili su i da je Vlada do sada sprječavala razvoj aerodroma u Tivtu kroz blokadu dogovora sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) kojim bi se kako tvrde iz SDP kroz kreditni aranžman omogućilo podizanje kapaciteta na tri miliona putnika godišnje.

“SDP poziva članove Vlade koji nijesu u u službi gazde DPS da zaustave ovu štetnu rabotu, da ne bi već dogodine kad padne Vlada oni bili Svetozar Marović, a vlasnik DPS Šeik bin Dubai. SDP će u narednih par dana pokrenuti potpisivanje peticije za  održavanje referenduma kojem bi se građani izjasnili o namjeri DPS “strateških investitora”, zaključuje se u saopštenju SDP.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com