SELEKTOR HRVATSKE ZA PRIMJER: Ne mogu da ne volim nekoga jer je iz Srbije - Volim Podgoricu

SELEKTOR HRVATSKE ZA PRIMJER: Ne mogu da ne volim nekoga jer je iz Srbije

 

Selektor vaterpolista Hrvatske koji su nedavno postali prvaci svijeta Ivica Tucak, poslao je jasnu poruku kako bi trebalo da izgleda odnos sa Srbima.

Tucak je rekao za selektora Srbije Dejana Savića da je “savršen gospodin” bez obzira na ratne sukobe iz 90-ih koji su ovih dana opet u centru pažnje zbog godišnjice “Oluje”.

Njih dvojica su oduševila region iskrenim zagrljajem nakon što je Hrvatska pobijedila Srbiju u polufinalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti.

  

“Volim Hrvatsku iznad svega, rekao sam to milion puta. To je moja domovina, obožavam je, to je vrh, ali ja ne mogu nekoga ne voljeti samo zato što je iz Srbije ili ne znam odakle. Bez obzira na to što se u prošlosti dogodilo, konkretno u slučaju srpskog selektora Dejana Savića, ponosan sam što smo prijatelji. Smatram da je riječ o savršenom gospodinu, živi isti način života kao i ja, veliki smo prijatelji. Zašto se ne bismo slagali, ja volim njega koji voli svoju Srbiju isto onako kao što ja volim svoju Hrvatsku. U bliskoj prošlosti dogodilo se to što se dogodilo, znam da su u vrijeme rata mnogi doživjeli tragedije i izgubili drage ljude. Uvažavam sve to i prihvatam, ali zaista mislim kako je došlo vrijeme da počnemo da živimo normalno. Nacionalizam, što je to?! Ako to znači voljeti svoje, onda sam nacionalista, ali gledati bilo koga drugog drugačijim očima zato što je Srbin, Afrikanac… to je totalna glupost. Može se onda mrziti neko zato što je u horoskopu Jarac. Čovjek je čovjek, bez obzira na to odakle je. U Šibeniku žive mnogi koje ja ne volim i koji ne vole mene, pa mi to što su oni Hrvati ništa ne znači”, rekao je Tucak za “Jutarnji list”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com