DF: Bečić lično stoji iza izliva mržnje prema srpskom narodu, crkvi, jeziku… - Volim Podgoricu

DF: Bečić lično stoji iza izliva mržnje prema srpskom narodu, crkvi, jeziku…

Demokratski front (DF) je pokazao da je spreman da žrtvuje sve kako bi srušio režim, i ne možemo sebi dopustiti luksuz da se odreknemo bilo kojeg potencijalnog saveznika za ostvarenje tog apsolutnog prioriteta, saopšteno je danas iz tog politčkog saveza.

Demokratska Crna Gora saopštila je sinoć da prekida svaku moguću saradnju, prepisku i komunikaciju sa liderima DF i “njegovim iskompleksiranim daktilografom”.

Oni su optužili predsjednika Demokrata Aleksu Bečića “da stoji iza izliva mržnje prema srpskom narodu, crkvi, jeziku i vrijednostima tradicionalne Crne Gore”. 

DF navodi i da su Demokrate tipičan primjer iz izreke “mnogo je mačku goveđa glava”.

“Udarajući kukavički po DF, ponavljajući na terenu najmonstruoznije laži protiv lidera DF, zaboravili su da postoji istina o njima koju smo, samo mali dio, saopštili proteklih dana. A mogli smo još toga. Evo samo jedan detalj – visoki funkcioner Demokrata iz Kotora, odbornik, neko za koga su i Srbi glasali, na najprimitivniji način vrijeđa mitropolita Amfilohija i sveštenstvo SPC, a srpski narod “čašćava” takvim riječima da se to jednostavno ne može prevaliti preko usta. E taj i takav je jedan od stubova Bečićeve stranke, član kreativnog tima i neko ko diktira njihovu politiku i propagandu. Kada se tome doda i visoki funkcioner Demokrata koji javno mrška protivnike NATO sa Cetinja, a Bečić sve to posmatra i ćuti, onda ne možemo izvući drugi zaključak nego da lično Aleksa Bečić stoji iza tih izliva mržnje prema srpskom narodu, crkvi, jeziku i vrijednostima tradicionalne Crne Gore. I onda, ljut što je otkriven, širi laži protiv lidera DF, a svaka mu je istina kao ona kada Dženan Kolić kaže kako ne zna ko je raspop Miraš Dedeić, a sjedi pored njega. Vjerovatno je mislio da je deda mraz. Ali, Kolić otvoreno kaže da je vjernik islamske vjeroispovijesti, čime je sebe doveo vjerovatno na rub isključivanja iz Demokrata, jer njegov lider krije u koju crkvu ide i kojim jezikom govori”, kazali su iz DF.

Dodali su da bi zbog oslobođenja Crne Gore bi istrpjeli mnogo više od udbaških podmetanja, koje u svojoj nemoći koristi svako ko ostane bez argumenata u polemici s njima, iako ni sam u njih ne vjeruje.

“DF i Demokrate nisu ni do sada imali bilo kakvu saradnju na “državnom'” nivou da bi sada neko nešto prekidao. DF je taj koji je zainteresovan za saradnju sa opozicijom, koji je nudio bezbroj modela saradnje, ali smo sa te strane uvijek nailazili na ćutanje. Protesti, vlada u sjenci, parlament u sjenci, koalicije – sve su to naši predlozi na koje su ostajali nijemi. Čak su izbjegavali i da se sastanemo. I, kada smo rekli, hajde vi nešto predložite, pokažite javnosti bilo kakvu inicijativu, oni su opet ćutali, očigledno projektovani da bez stava, vizije, boje i mirisa, neočešani nekako protrče kroz politički prostor u kome se direktno sukobljavaju DF i DPS, i da, po mogućnosti, podvalama i lažima, a ne bilo kakvim programom, otimaju birače DF i drugim opozicionim strukturama, a ne DPS. Kada su se prvi put suočili sa nešto ozbiljnijom polemikom sa DF, povili su uši i suznih očiju, pred čitavom javnošću pokazali da nemaju snagu, mudrost, mladost, a naročito hrabrost, da se ljudski nose sa kritikama”, navodi se u saopštenju DF.

Iz tog političkog saveza su kazali da ne znaju šta su to Demokrate mislile kad su ušle sa njima u polemiku.

“Mi smo DF, mi smo u direktnom sudaru sa režimom, i kod nas nema povlačenja, lakih nota i igre ispod žita, već sve “u čelo” i pred očima javnosti. Naša jedina meta je DPS, ali će lekciju dobiti i svi drugi koji pokušavaju da nam zabodu nož u leđa dok se prsa u prsa borimo protiv kriminalne hobotnice. I kada već Demokrate pominju prekid “saradnje”, oni ponovo krše svoj slogan, jer prekid znači podjele, a ne pobjede”, poručili su iz DF.

Po njihovim riječima, jasno je da Demokrate imaju ozbiljan problem sa identitetom, i zato floskulama i jeftinim sloganima pokušavaju da prikriju taj haos koji imaju u stranci, a posebno pokazuju da u tim prikrivanjima često ne znaju šta i kada pričaju.

“Tako se kunu da neće nikada praviti koaliciju sa DPS, Duškom Markovićem, Milom Đukanovićem, a lično je Bečić, o čemu postoji i dokaz, kazao da bi pravio koaliciju sa zdravim krilom DPS i da u toj partiji ima ljudi koji su “spremni da pomire Crnu Goru”. I onda je DF kriv što sa tim upoznamo javnost, jer Demokrate misle da je politika dijeljenje bombonica i čokoladica, širenje laži o opoziciji, da imaš podršku jedne ambasadorke i njenog savjetnika, da te gura međunarodni gej lobi, i to je to. A onda se, tako obrađen i odrađen, poperiš ispred naroda i pričaš o podjelama i pobjedama. Momci, niste trebali ni ulaziti u raspravu koja je za vas unaprijed izgubljena i kojoj niste dorasli. I razmislite o tome da vas savjetuje neko ko očajnički pokušava da spriječi dalji pad tiraža svog medija tako što, u saradnji sa sponzorima, poklanja supice, goveđi gulaš i jastučiće. Ponavljamo, DF je otvoren za saradnju, a vaš izbor da ne sarađujete sa vrhom DF znači da ste ili politički nepismeni ili vas ne interesuje rušenje DPS-a. Nama, za razliku od vas, ne pada na pamet da prekidamo saradnju sa bilo kim ko nam može pomoći da srušimo režim”, zaključuje se u saopštenju DF.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com