Slavni trubač imao udes, zaspao za volanom - Volim Podgoricu

Slavni trubač imao udes, zaspao za volanom

Premor od koncertne sezone mogao je slavnog trubača Dejana Petrovića da košta života jer je prije nekoliko dana na povratku sa nastupa zaspao za volanom, izgubio kontrolu nad vozilom, izletio sa puta i samo čudom prošao bez povreda.

 

O tome koliko ga je dijelilo od smrti najbolje pokazuju slike njegovog džipa marke “mercedes” koji je potpuno uništen dok je nosilac titule “prva truba svijeta” prošao samo sa ogrebotinama. Do saobraćajne nezgode je došlo u srijedu, 2. avgusta, u Ovčar Banji nedaleko od manastira Nikolje.

Dejan se vraćao kući u Užice sa koncerta koji je održao sa svojim “Big Bendom” u Svilajncu.

Trenutak u kome ga je savladao premor bio je dovoljan da zaspi i izgubi kontrolu nad vozilom koje je izletjelo sa puta i nekoliko puta se prevrnulo prije nego što se zaustavilo.

“Ne znam koliko mi je trebalo da se oporavim od prvobitnog šoka, ali čim sam došao sebi prvo sam provjerio da li mogu da pokrećem ruke i noge i onda sam lagano izašao iz kola. Kada sam se udaljio, sledio sam se od prizora jer je auto bio potpuno uništen. Pozvao sam pomoć koja se brzo pojavila i odvezen sam u bolnicu gdje je konstatovano da nemam nikakvih preloma, da sam ugruvan i da sem par sitnih ogrebotina nemam nikakvih povreda. Bog i Sveti Ilija, čiji je praznik tog dana obilježavan, su očigledno željeli da živim i spasili mi život. Nemam drugog objašnjenja”, rekao je slavni muzičar koji ističe da će ovaj datum slaviti kao drugi rođendan.

Foto: Alo

“Bio sam na korak od smrti, ali sam preživio i želim da ovo iskustvo podijelim sa drugima da ih upozorim da je dovoljan samo trenutak da izgubite život ili ugrozite tuđe živote. Mi muzičari smo posebno ugroženi jer često prelazimo velike relacija, vozimo umorni i neispavani. Pa pogledajte bez koliko smo umjetnika ostali u saobraćajnim nesrećama. Ja sam, hvala Bogu, izbjegao da budem jedan od njih, a poslije svega sam čak razmišljao i da li da uopšte pričam o nezgodi. Zato se i nisam oglašavao prvih dana. Međutim, shvatio sam da dugujem drugima da im svojim primjerom skrenem pažnju da je život najdragocjeniji i da treba učiniti sve da ga ne ugrozimo”, ističe Petrović, koji zbog svega ipak nije otkazao obaveze pa će tako sa svojim „Big Bendom“ nastupiti u četvrtak na Saboru trubača u Guči.

“Biću tamo gdje sam i počeo svoj uspon karijere i doživio neke od najvećih uspjeha da sa svojim kolegama i prijateljima iz „Big Benda“ muzikom i trubom slavim život”, zaključio je Dejan.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com