ODBLOKIRANA JEREVANSKA ULICA NA ZABJELU: I Glavni grad će tužiti Đurišiće - Volim Podgoricu

ODBLOKIRANA JEREVANSKA ULICA NA ZABJELU: I Glavni grad će tužiti Đurišiće

Jerevanska ulica koju je porodica Đurišić dva mjeseca držala blokiranom, juče je konačno ponovo osposobljena za javni saobraćaj, a ekipe Vodovoda i kanalizacije su u poslijepodnevnim satima uspjele da priđu šahti i otklone kvar na mreži zbog kojeg se u ulici izlivala kanalizacija, čineći ogroman problem stanarima zgrada u ovom dijelu grada.

Rješenje nakon obraćanja grada

Ulica je očišćena nakon odluke podgoričkog Osnovnog suda, u koju su Dnevne novine imale uvid, a kojom je određena privremena mjera i naloženo Đurišićima – Vanji i Savu – da “odmah, bez odlaganja, uklone sve predmete postavljenje na djelovima katastarskih parcela br. 4914 I 4951 KO Podgorica, a koji predstavljaju javnu gradsku saobraćajnicu – Ulicu Jerevansku”, te da “omoguće prilaz stručnim licima Vodovoda i kanalizacije, da izvrše intervencije na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži koja se nalazi na ovim parcelama, pod prijetnjom zakonskih posljedica”.

Rješenje suda uslijedilo je nakon obraćanja glavnog grada podgoričkom Osnovnom sudu, i predloga za uvođenje privremene mjere nakon što se sud uvjeri u činjenično stanje.

Nakon rješenja suda, sa Jerevanske su sklonjene barikade koje su Đurišići postavili, uslovljavajući glavni grad da im isplati naknadu za parcele koje su eksproprisane još 1979. godine, o čemu postoji i sporazum koji je gradska uprava priložila kao dokaz Osnovnom sudu.

Traže nadoknadu

Porodica Đurišić, međutim, tvrdi da im nadoknada nije isplaćena, da je dio Jerevanske ulice na njihovim parcelama, te da imaju pokriće da su vlasnici u rješenju Uprave za nekretnine – Područne jedinice Podgorica iz januara ove godine. Rješenje zaista postoji, ali u njemu piše da Đurišići u svojini imaju šume i livade druge klase. Đurišići, inače, odavno pokušavaju da preko suda dokažu da su oštećeni, odnosno uskraćeni za naknadu po osnovu eksproprijacije, ali su im sve tri sudske instance – Osnovni, Viši i Vrhovni sud, odbacili prijave kao neosnovane.

Nakon privremenih mjera, oglasila se i Danijela Đurišić koja je poručila da je sudija “bez ikakvog pravnog osnova”, donio odluku za privremenu mjeru uklanjanja porodice sa, kako kažu, njihove zemlje.

Đurišić kaže da će se vratiti za 15 dana, ukoliko se ništa ne riješi.

“Rješenje traje 15 dana i izdaje se na teret i rizik predlagača obezbjeđenja, odnosno Opštine Podgorica. Napokon su Opština i državni organi isprovocirani uz pomoć stanara Jerevanske ulice da preduzmu ovakvu mjeru, čime se sve ubrzava. Mi već 59 dana forsiramo poštovanje Ustava i zakona i na odluku Osnovnog suda, kako zakon nalaže, uklonili smo svu našu imovinu sa zemlje i čekamo krajnji epilog. Ako se ništa ne riješi za 15 dana, eto nas ponovo, nažalost. Žalbu na Rješenje ćemo podnijeti u roku od tri dana, kao i sve ostale mjere koje nam Ustav i zakon omogućavaju,” poručila je Đurišić.

Podsjetimo, na blokiranom dijelu zabjelske ulice danima se izlivala kanalizacija, šireći nesnosan smrad i stvarajući opasnost od širenja infekcija.

Stanari zgrada u Jerevanskoj ulici dva mjeseca su bili zatočenici imovinsko pravnog spora čiji korijeni sežu u 1979. godinu.

Porodica Đurišić ne samo što je zauzela ulicu i onemogućavala ekipu Vodovoda da otkloni kvar, već je, kako sumnjaju stanari, pokidala telekomunikacione kablove, zbog čega nijesu imali internet, kablovsku televiziju…

I glavni grad će tužiti Đurišiće

Prema informacijama Dnevnih novina, glavni grad će podnijeti prijavu protiv porodice Đurišić zbog štete koja je nanijeta građanima i gradu, posebno preduzeću Vodovod i kanalizacija zbog ogromnih količina prosute vode.

Prijavu protiv Đurišića ranije je podnio Crnogorski telekom, zbog kidanja kablova.

I Vanja Đurišić je svojevremeno i najavljivao krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića zbog toga što ga je, kako kaže, optužio da je blokirao državno vlasništvo.

www.cdm.me

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com