CETINJE: Turisti pravili kućice za pse lutalice - Volim Podgoricu

CETINJE: Turisti pravili kućice za pse lutalice

U okviru Sedmice volonterskog turizma, juče je na Cetinju organizovana akcija pravljenja kućica za pse lutalice.

Sedmicu volonterskog turizma – volonturizma organizuje Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid sa partnerima u okviru projekta Evropske unije pod nazivom “Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja”.

Oko 30 turista je obišlo znamenitosti Cetinja, a nakon toga i pomoglo u pravljenju kućica za pse. Kućice će, kako je naglašeno, s obzirom na nedostatak azila na Cetinju, biti namijenjene psima lutalicama.

Učesnica akcije Isidora Drašković istakla je kako smatra da je riječ o zanimljivoj akciji.

“Mislim da je ovo fenomenalna ideja i prilika ujedno obiđemo neka lijepa mjesta, da se družimo, širimo naš mladi duh, ali i da doprinisemo nekoj akciji, u ovom slučaju da pomognemo psima lutalicama”,  kazala je ona.

Cilj ovakvih akcija je, prema riječima koordinatorke projekta Sanele Pajazitović, promocija volonturizma, kao novog proizvoda u Crnoj Gori.

“Volonturizam ima za cilj da, osim ljepota Cetinja, bliže predstavi naš narod, ali i da se turisti uključe u život zajednice u Crnoj Gori”, rekla je Pajazitović.

Izvršna direktorica cetinjskog Društva za zaštitu životinja “Feniks” Julija Milanović naglasila je kako se akciji pridružila sa ciljem da se sklone psi sa ulice, jer na Cetinju nema azila.

“Mi se trudimo da u okviru svojih mogućnosti i pomoći Evropske unije, koja je prepoznala taj problem, pomognemo i da privučemo ljude spremne da se posvete ovom problemu, da ne ostanu na Cetinju samo dan, već duže”, istakla je Milanović.

(RTV Cetinje) 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com