TANJEVIĆ: Pola Srbije Crnogorci, a Sale se žali na mog malog Amerikanca - Volim Podgoricu

TANJEVIĆ: Pola Srbije Crnogorci, a Sale se žali na mog malog Amerikanca

Košarkaška reprezentacija Crne Gore večeras od 21 sat igra sa Grčkom u prvom meču Trofeja Beograd.

Tanjević je održao pravi “stand-up” na konferenciji za novinare u Beogradu na kojoj je najavljen turnir “Trofej Beograda”

Najveći deo izlaganja posvetio je problemima u svjetskoj košarci, potkačivši prvog čovjeka Evrolige Đordija Bertoumea, ali je govorio i o trendu otkazivanja nastupa za nacionalne timove, pomenuvši srpskog košarkaša Nikolu Jokića.

Fudbaleri moraju da igraju i prijateljske utakmice za reprezentaciju i niko ne može da odbije, igrači od po 30, 40 miliona eura. Jedan Nejmar, čije je samo obeštećenje bilo 220 miliona evra, moraće da igra za reprezentaciju“, primijetio je Tanjević.

On je naveo da mu je “nejasno zašto je NBA liga čudo neviđeno” i naveo primjer srpskog košarkaša Nikolu Jokića koji neće igrati za reprezentaciju ovog ljeta.

Kako je moguće, ti treneri koji ga tamo savjetuju? Šta on sad radi? Bacaju tenisku lopticu i igrač treba da je uhvati prije nego što padne drugi put. I za to uzimaju hiljadu dolara dnevno“, rekao je Tanjević.

Foto: KSS

Oštro je kritikovao i Evroligu koja je zabranila igračima da igraju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Došli smo do toga da se ovaj privatnik iz Evrolige sa nama zaj***va. Mi ne znamo ko će igrati kvalifikacije. Srbija, na primjer, može da rizikuje poraz od neke skromne reprezentacije“, rekao je 70-godišnji Tanjević.

Upitan kako mu se dopada promjena kalendara po kojem će se evropska prvenstva održavati svake četiri godine, Tanjević je, uz osmjeh, odgovorio da bi više volio da je na svake dvije, kako bi “za 10 godina mogao što više da ih uhvati”, s obzirom na to da u svakom timu otprilike provodi toliko vremena.

Istakao je i problem broja igrača u timu na kontinentalnim šampionatima i da niko već devet godina ne reaguje na njegov predlog da se “roster” poveća sa 12 na 14 igrača.

“Ima devet godina kako sam napisao pismo FIBA da se ovakva takmičenja igraju sa 14 igrača i da mogu da se mijenjaju. Devet godina to traje i devet godina nema šanse da ih privolim. Nema nikakav razlog da se ne uvede to pravilo“, rekao je Tanjević.

Što se tiče košarke, poručio je da će selekcija Crne Gore biti spremna da se “hvata za vrat sa svima” i da je najvažnije da bude spremna za poraze uprkos velikim ambicijama.

“Sve veoma poštujemo i sve je moguće. Kada budemo igrali sa Španijom, zapećemo iz sve snage da dobijemo. Imamo tešku grupu, ali… Sjajna je košarka i biće jako teško”, rekao je Tanjević.

Reprezentacija Crne Gore se sprema za Evropsko prvenstvo, gdje će joj protivnici u Grupi C biti Hrvatska, Češka, Španija, Rumunija i Mađarska.

“Ambiciozni smo, ekipa je vrlo dobra, veoma sam zadovoljan. Čak je i mlada, osim Šehovića su svi do 25 godina. Očekujem da ćemo dobro da igramo”, kaže Tanjević.

Rekao je i da svaka reprezentacija mora da bude spremna da izgubi, uz izreku da tim koji nije spreman na poraz i ne treba da izađe na teren.

Tim koji nije spreman za poraz, bolje i da ne izlazi na teren. Treba znati podnijeti poraz. Ako izgubiš, nemoj da kukaš na sudije i čestitaj kolegi. Nedostaje nam malo kulture u ovom jeb***m, posranom svijetu, poštovanje protivnika, sudija“, rekao je Tanjević.

Crna Gora će večeras i u nedjelju igrati protiv Grčke i Srbije na “Trofeju Beograda”.

“Crna Gora je počastvovana što će igrati na ovakvom turniru, sa ovakvim velesilama. Dosta dobro smo se spremili, koliko se može”, rekao je Tanjević.

Selektor Crne Gore je stvorio sjajnu atmosferu na konferenciji za medije, pravi mali šou napravio je Tanjević, govoreći i o ulozi koju će Tajris Rajs imati u nacionalnom timu.

U jednom trenutku se obratio selektoru Srbije Aleksandru Đorđeviću.

“Pola Srbije Crnogorci, a Sale se žali na mog jednog malog Amerikanca. Pristalica sam toga. Igrač kao Rajs može da nam digne kvalitet. Amerikanac koga smo imali prošle godine nije komandovao, nego dizao ekipu. Rajs će sada komandovati”, rekao je Tanjević.

(Izvor: Reprezentacija.me) 

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com