Aleksandra je iz hobija krenula u biznis: Vjerujte u svoje snove! - Volim Podgoricu

Aleksandra je iz hobija krenula u biznis: Vjerujte u svoje snove!

Ovog puta svoju priču, priču na svili sa nama je podjelila Aleksandra Maksimovska, nošena ličnim iskustvom, ženama koje tek planiraju da pokrenu svoj biznis,  one koje  su već oprobane i dokazane preduzetnice i sve ostale koje žele podsticaj i inspiraciju kako za poslovni biznis tako i za privatni život i  individualni uspjeh preporučuje da je motivacija snažna pokretačka snaga i osnovni preduslov da krenete naprijed sigurnim korakom. Takođe smatra da je neophodna i želja za konstantnim radom na sebi, jer je to jedini put do uspjeha.

Aleksandra je izraženi senzibilitet za umjetnost i lijepo pokazivala još u školskim danima. Okružena bojama, tkaninama, četkicama i knjigama svoj put je marljivo gradila i njegovala preduzetnički duh. Aleksandrina priča svjedoči da utrošeno vrijeme u rad na sebi nije protraćeno vrijeme. Nakon završenog Ekonomskog fakulteta 2015-te godine njenu pažnju okupirao je hobi oslikavanja svile i od tada počinje njen put svile. Tehnike oslikavanja izučavala je putem interneta, dok je u septembru ove godine očekuje upis u školu slikanja na svili u ateljeu Milene Čvorović i usavršavanje svojih znanja o modnom dizajnu na Fakultetu za modni dizajn i multimediju u Podgorici.

Aleksandra je učesnica programa edukacije žena i ekonomskog osnaživanja kroz projekat: ,,Podrška anti-diskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti“, koji sprovodi Ministarstvo za ljudska i manjinska prava zajedno sa kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori  uz podršku delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori, koji se realizuje u Podgorici.

 ,,Interesujući se za programe podrške osnivanju Maksimovski & co ručno oslikanih svilenih marama,  uvidjela sam da postoji ogromna podrška kako od strane Glavnog grada tako i ostalih, naravno i Udruženja preduzetnica Crne Gori, kroz razne programe edukacija, na kojima imam priliku da steknem sva znanja potrebna za započinjanje Maksimovski & co priče na svili. Stečena znanja iz oblasti pisanja biznis plana, analize i istraživanja tržišta i finansijskog dijela biznis plana su mi pomogla da uočim, na vrijeme, sve dobre i loše strane moje biznis ideje“, kaže Aleksandra.

,,Prvi koraci su bili mali. O svili na početku sam vrlo malo znala. Suprug Saša, koji je mi je ogromna podrška bez koje ne bih mogla ništa planirati, je pravio prve drvene ramove za zatezanje svile. Svaki euro koji uštedimo ulažemo u materijal. Čistu bijelu svilu za oslikavanje nije moguće kupiti u Crnoj Gori, tako da svilu, boje i sav potreban materijal nabavljamo u Beogradu. Još uvijek tražimo sredstva za započinjanje biznisa, jer ovaj hobi, u šta sam potpuno sigurna, može postati unosan posao sa idealnim mogućnostima za dalji razvoj. Naši koraci su mali i skromni, ali vrlo značajni. Trebalo mi je nešto više od pola godine da savladam tehnike slikanja i moram priznati da sam još uvijek u fazi otkrivanja i učenja, čemu se radujem, jer bez konstantnog učenja nema ni uspjeha. Prve marame su bile van očekivano dobrog, ali su ipak bile mojih ruku djelo. Samo uporan rad, vjera u sebe i strpljiv rad na vlastitom snu vode do rezultata. Čvrsto vjerujem u riječi Stivena Spilberga: ,,San je nešto što nikada niste znali da će doći u vaš život. Snovi uvijek dolaze iza leđa, a ne između vaših očiju vrišteći vam u lice: OVO SI TI, OVO TREBA DA BUDEŠ. Ponekad san samo šapuće“. Poručila bih svim damama da vjeruju u svoj san, da ga oslušnu, da se odvaže da krenu putem realizacije svojih ideja i da grade svoj poslovni put. Da ne nose etiketu da nekome pripadaju, već da same grade svoj put, polako i strpljivo.

Svila je materijal koji me vrlo inspiriše. Igra boja na svili je veličanstvena. Njena glatkoća, finoća i osjećaj nježnosti koji daje pod rukama je čini jedinstvenim materijalom. Svila zahtijeva potpunu preciznost u radu. Kao materijal je nepredvidiva i samim tim interesantna. Svaki novi početak oslikavanja bijele površine predstavlja određeni izazov za koji je potrebno imati ljubav i predanost prema slikanju i umjetnosti, kako bi izazov bio uspješno savladan. Boje kojima se svila oslikava su trajne, ne spiraju se nošenjem, pranjem i peglanjem. Naš plan je da marame Maksimovski & co budu nosiva umjetnost kroz jedinstvo boja, radosti i elegancije“.

Veliku podršku Aleksandri pruža suprug Saša, koji će biti zadužen za realizaciju dizajna i ostale poslove vezane za kreativan dio poslovanja i organizacije. Cilj joj je da zajedničkom kreativnom energijom koja ih krasi uspješno kreiraju svoju poslovnu budućnost i svojoj djeci budu najbolji primjer. Inspirativno je slušati  našu dragu Aleksandru koja predstavljanjem svoje priče na svili, pokazuje pravi  primjer da se može uspjeti iz hobija i izazova kada imate jasnu viziju i pravu podršku.

(Promo) 

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com