NTO SAOPŠTILA PODATKE: Šta mislite koliko turista trenutno boravi u Crnoj Gori? - Volim Podgoricu

NTO SAOPŠTILA PODATKE: Šta mislite koliko turista trenutno boravi u Crnoj Gori?

Iz NTO su kazali da je najviše turista na Budvanskoj rivijeri, a popunjenost hotela u Budvi iznosi 98 odsto. Nakon Budve, najviše gostiju boravi u Herceg Novom i Ulcinju.

U Crnoj Gori trenutno boravi oko 200.000 turista, odnosno osam odsto više u odnosu na rekordnu posjećenost prethodne godine, saopštila je Nacionalna turistička organizacija (NTO).

Iz NTO su kazali da je najviše turista na Budvanskoj rivijeri, a popunjenost hotela u Budvi iznosi 98 odsto. Nakon Budve, najviše gostiju boravi u Herceg Novom i Ulcinju.

“U Herceg Novom popunjenost hotela iznosi 90 odsto, dok na Ulcinjskoj rivijeri hoteli bilježe povećanje gostiju za 20 odsto u odnosu na prethodnu godinu”, saopštila je NTO.

Podsjećaju da i sjeverni dio Crne Gore bilježi značajan rast turista, a prema informacijama hotelsko turističke privrede očekuje se odličan buking tokom cijelog avgusta.

“Na Žabljaku se od početka ljetnjih mjeseci bilježi povećanje broja gostiju preko 60 odsto, a trenutna popunjenost hotela iznosi 95 procenata. U Kolašinu je većina turističkih kapaciteta popunjena, imajući u vidu da je u toku sedmi Internacionalni tango kamp sa preko 600 učesnika iz cijelog svijeta”, saopštila je NTO.

Kad je riječ o strukturi gostiju, ona je raznovrsna.

Pored turista iz regiona i Rusije koji su najbrojniji, trenutno u Crnoj Gori boravi i značajan broj gostiju iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Mađarske, Ukrajine, Poljske te skandinavskih i zemalja Beneluksa”, podaci su NTO.

Da je turistička ponuda sjevernih i centralnih krajeva Crne Gore sve atraktivnija pokazuje zainteresovanost turista za Nacionalne parkove Crne Gore.

“Od početka godine do 10. avgusta u NPCG je registrovano 193.843 prodatih ulaznica, što je za pet odsto više u odnosu na prošlu godinu. U prvih deset dana avgusta posebno dobru posjećenost bilježe Nacionalni parkovi na sjeveru Crne Gore, 18 odsto više posjetilaca posjetilo je NP Durmitor i preko 58 odsto više NP Bigradska gora, a sve je veći broj zainteresovanih ljubitelja prirode i u najmlađem NP Prokletije”, saopštila je NTO.

Turisti u Nacionalnim parkovima Crne Gore su zainteresovani za pješačke, biciklističke i edukativne staze, osvajanje planinskih vrhova, rafting Tarom, krstarenje Skadarskim jezerom, obilazak Crnog, Biogradskog i Hridskog jezera, posjetu Njegoševom Mauzoleju i vidikovce Lovćena.

(rtcg.me)

1 komentar

  1. There couple of fascinating points over time here but I don’t know if them all center to heart. You can find some validity but I am going to take hold opinion until I take a look at it further. Very good post , thanks and we want far more! Included with FeedBurner also

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com