PETICIJA MJEŠTANA: Postaviće kapiju na brdu Ljubović - Volim Podgoricu

PETICIJA MJEŠTANA: Postaviće kapiju na brdu Ljubović

Peticija mještana Mjesne zajednice Ljubović da se na brdu Ljubović postavi kapija, kako se ne bi automobilima nekontrolisano prolazilo šetalištem, bi mogla uroditi plodom, s obzirom na to da su iz Agencije za stanovanje juče saopštili da je Glavni grad već pokrenuo tu proceduru.

“Glavni grad, u saradnji sa privrednim društvima Zelenilo i Agencijom za stanovanje ima namjeru da izradi i postavi kapiju na brdu Ljubović, ali uz poštovanje propisa i procedura za šta je neophodno određeno vrijeme. Neophodne aktivnosti su već preuzete i radi se na izradi neophodne dokumentacije i dobijanje potrebnih saglasnosti”, saopšteno je iz Agencije za stanovanje.

Kako su naveli, odmah po dobijanju saglasnosti Glavnog grada, Agencija za stanovanje će izraditi i postaviti kapiju.

“Kapija će biti iz dva dijela i to pješačka koja će biti uvijek otvorena i kapija za vozila koja će biti zaključana i od koje će ključeve imati gradske službe kako bi mogle realizovati planirane aktivnosti i intervencije na brdu Ljubović”, saoštili su iz Agencije.

Mještani su peticiju poslali krajem marta ove godine jer više nisu znali kako da se izbore sa ogromnim brojem vozila koji je svakodnevno saobraćao do vrha brda i tako nepotrebno zauzimali pješačku stazu.

Dopis je proslijeđen prvo Komunalnoj inspekciji, a potom i na adresu Glavnog grada, službi nadležnoj za taj problem.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com