SELO PINČIĆI ODBRANJENO OD POŽARA - Volim Podgoricu

SELO PINČIĆI ODBRANJENO OD POŽARA

Zahvaljujući višečasovnoj borbi šezdesetak mještana, selo Pinčići na jezerskoj strani rumijskog masiva je jutros oko četiri sata odbranjeno od vatrene stihije.

Mještanin Pinčića Fado Bracić kazao je “Vijestima” da je borba sa plamenim jezicima koji su prijetili da potpuno opkole selo počela još u petak popodne, te da su se seljanima u gašenju požara pridružilii ostali Šestani, kako iz okolnih mjesta, tako i oni koji žive u Baru.

“Gasili smo požar naprtnjačama, na putu su bila i dva vatrogasna vozila iz Virpazara i Ostrosa. Stradala su kestenova staba i nekoliko košnica”, rekao je Bracić.

Požar na više mjesta rumijskog masiva, sa obje strane – morske i jezerske, na visokim, nepristupačnim i nenaseljenim mjestima izbio je još početkom sedmice, a visoki stubovi dima bili su vidljivi iz urbanog jezgra grada sve do danas.

Dim sa ovih požarišta je, naročito u noćnim satima, sve do sinoć bio problem mještanima prigradskih naselja na višim kotama, od Vitića do Brbota.

Sve ovo vrijeme, iz opštinske Službe zaštite su ukazivali da nema nikakvih opasnosti po ljude i imovinu, te da je situacija pod kontrolom. Na drugoj strani, više seljana Pinčića i susjednih sela rekli su danas “Vijestima” da je ovo do sada, računajući i požar u blizini škole u Đuravcima prije četiri godine, bila najozbiljnjija vatrena prijetnja šestanskim selima, koliko se mogu prisjetiti najstariji Šestani.

“Situacija u Šestanima, ali i u cijeloj opštini, danas je stabilna, obišli smo sva mjesta, više nema nikakve opasnosti. Požar se bio primakao do kuća u Riepcima, tu smo bili sa dva vozila, odbranili stotinu košnica i kuću, to je sanirano, a mještani su odbili vatru od Pinčića”, rekao je “Vijestima” načelnik barske Službe zaštite Velizar Čađenović.

On je dodao da u Šestanima još ponegdje malo dimi, ali , “visoko u planini” i bez opasnosti po kuće – u Livarima i Gornjoj Briski. Barski vatrogasci su od juče popodne intervenisali i u Dapčevićima iznad Mrkovskog polja, te na drugoj strani u Tuđemilima “gdje je sve sanirano”.

“Bilo je dima i u Mikulićima visoko u planini, to se prati, nema opasnosti za objekte, a kako je ta vatra u nepristupačnim usjecima, ugasiće se sama od sebe”, zaključio je Čađenović.

(Vijesti)

2 komentara

  1. I would not pretend to realize exactly why, but I did not expect to actually find what I wanted. Your writing of this subject is just what I wanted to actually set the report right. Don’t discontinue creating at this level.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com