SPRIJEČENO UBISTVO: Podgoričanin napravio bombu velike razorne moći koja se aktivira pozivom - Volim Podgoricu

SPRIJEČENO UBISTVO: Podgoričanin napravio bombu velike razorne moći koja se aktivira pozivom

To su juče saopštili iz Uprave policije, apostrofirajući da je riječ o eksplozivu velike razorne moći: “Čija aktivacija je bila namijenjena određenom, za sada nepoznatom licu”, pišu “Vijesti”.

 

Podgoričanin Toni Đokaj izradio je eksplozivnu napravu koju su službenici policije 29. juna 2016. godine pronašli kod Besima Gilića.

To su juče saopštili iz Uprave policije, apostrofirajući da je riječ o eksplozivu velike razorne moći: “Čija aktivacija je bila namijenjena određenom, za sada nepoznatom licu”.

Podsjećaju da su podgorički policajci juna prošle godinje pretresli kuću Gilića u jednom selu u blizini Tuzi, kada su pronašli improvizovanu eksplozivnu napravu velike razorne moći koja je bila povezana sa mobilnim telefonom i aktivira se pozivom.

“Iako tada nisu postojali materijalni dokazi da je bilo ko osim B. G. povezan sa izradom i, kako se sumnjalo, planiranim postavljanjem i aktiviranjem eksplozivne naprave, službenici CB Podgorica su… nastavili sa operativnim radom na ovom predmetu”, navodi se u saopštenju.

Piše da su policajci zatim sproveli brojne operativne i kriminalističke radnje, koje su, zajedno sa vještačenjima u Forenzičkom centru, dovele do identifikovanja Đokaja kao osobe koja je izradila eksplozivnu napravu.

Konstatuje se da inspektori vjeruju da je rasvjetljavanjem tog događaja spriječeno ubistvo osobe, na čijoj se identifikaciji radi.

“Budući da se T. Đ. već nalazi u ZIKS-u zbog drugog krivičnog djela, krivična prijava će protiv njega tužiocu biti dostavljena u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo – nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”.

U policijskom tekstu dodaje se da službenici Centra bezbjednosti Podgorica nastavljaju aktivnosti usmjerene na identifikovanje lica kojem je bila namijenjena eksplozivna naprava.

(Vijesti)

1 komentar

  1. I in addition to my buddies happened to be going through the excellent guides located on the website then unexpectedly I got a horrible suspicion I never thanked you for those tips. All of the guys happened to be stimulated to study them and already have unquestionably been using them. I appreciate you for really being really kind and then for deciding upon these kinds of nice tips most people are really wanting to be informed on. Our sincere regret for not expressing gratitude to sooner.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com