“Djecu crnogorskih FUNKCIONERA čuva MUP, troše desetinje hiljada eura za ljetovanje” - Volim Podgoricu

“Djecu crnogorskih FUNKCIONERA čuva MUP, troše desetinje hiljada eura za ljetovanje”

Po kojem osnovu ga pripadnici MUP čuvaju i voze u službenom vozilu, i od koga im to prijeti opasnost? Po kojem osnovu sina vrhovnog državnog tužioca takođe čuvaju pripadnici MUP?

U Crnoj Gori je već odavno postalo uobičajeno i normalno da djeca državnih funkcionera od malih nogu imaju pratnju i vozača, saopštio je danas Nikola Bajčetić, član Predsjedništva Pokreta za promjene (PzP).

Foto: Ilustracija

-Činjenica je da danas imamo djecu državnih funkcionera koji imaju obezbeđenje, a koji su pripadnici MUP, i koji pojedine sinove najvećih zvaničnika iz DPS ovog ljeta čuvaju na crnogorskom primorju do ranih jutarnjih časova u klubovima, a gdje ih kasnije voze u službenim vozilima do svojih stanova. Moramo se svi zapitati po kojem to zakonskom osnovu ti “momčići” imaju pravo na policijsko obezbjeđenje koje je dužno da dežura u diskotekama i njih čuva do ranih jutarnjih časova, i kojima sigurno nije lako da rade taj posao, jer to bahaćenje i čuvanje plaćamo mi, obični građani. Vjerovatno nije prijatno ni kad pojedina djeca univerzitetskih profesora sa skromnim džeparcem dođu na naše primorje da ljetuju, pa gledaju sina predsjednika Košarkaskog saveza Crne Gore kojeg obezbjeđuju četiri pripadnika MUP i koji se vozi u luksuznom džipu u vlasništvu MUP sa blicevima, dok svaku noć troši jednu godišnju profesorsku platu  po restoranima i klubovima, istakao je Bajčetić i dodao da nije prijatno ni onim studentima koji dođu sezonski da rade na nasem primorju,  vidjeti sina ministra unutrašnjih poslova, kojeg kako tvrdi Bajčetić po budvanskim klubovima takođe čuva obezbeđenje dok se bahati i troši.

-Po kojem osnovu ga pripadnici MUP čuvaju i voze u službenom vozilu, i od koga im to prijeti opasnost? Po kojem osnovu sina vrhovnog državnog tužioca takođe čuvaju pripadnici MUP? Upravo iz ovih razloga smo uputili Upravi policije pitanja da nam odgovore koga sve po zakonu u Crnoj Gori od djece državnih zvaničnika sleduje obezbeđenje MUP, jer svo to bahaćenje plaćamo mi, obični građani. Jer koliko je naš sistem vrijednosti iskrivljen, i koliko je sve odavno unazađeno, dovoljna je činjenica što dijete nekog funkcionera može da potroši desetine hiljada eura za desetak dana svog boravka na ljetovanju, da se bahati po jahtama i ložama elitnih klubova, dok je za obicnog građanina u Crnoj Gori ljetovanje postalo misaona imenica. E to je današnja Crna Gora, koju personifikuje DPS. zaključio je Bajčetić

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com