MAGIČNI DANI U AVGUSTU: Ova biljka će vam donijeti ljubav i blagostanje - Volim Podgoricu

MAGIČNI DANI U AVGUSTU: Ova biljka će vam donijeti ljubav i blagostanje

Avgust je mjesec ženske plodnosti i slobodno se može reći da je pravi period tj. mjesec za buduće majke kao i dobar zaštitnik novorođenčadi.

 Kult Velike majke došao je u Rim iz Frigije, u 2. vijeku pre Hrista, a bio je vezan za plodnost, smrt, ponovno rađanje i spasenje duše pokojnika.

Dijana je u rimskoj mitologiji, odnosno Artemida u grčkoj, bila boginja mjeseca i lova, zaštitnica žena, a u ranijem dobu i Velika boginja, majka cjelokupne prirode.

Ukoliko treba da riješite neki problem, lakše ćete to uraditi ako se oslonite na intuiciju. Za početak, važno je prepoznati signal koji nam šalje tijelo prilikom donošenja odluke.

On može da se manifestuje kao ugodan ili neugodan osjećaj u želucu, kao i pojedine misli ili slike koje iznenada prolete kroz glavu. Za ovu vježbu pomoći će vam i tehnika vizualizacije.

Kao primjer može da posluži slučaj kada su vam ponuđena dva posla, a vi ne znate za koji da se odlučite.

Da biste donijeli ispravnu odluku, povucite se na mirno mjesto, zamislite kako ste prihvatili jedan od poslova i pratite kako vam tijelo reaguje. Potom to isto uradite i za drugi.

Opuštenost, prijatan osjećaj, sreća kao i radosno treperenje srca, biće savršen pokazatelj.

Evo i koji su to magični dani u avgustu:

14. avgust – Od ovog dana pa u naredne tri nedjelje obavezno treba pojesti po kašičicu meda. Poslednji dan treba se okupati u nekoj rijeci.

19. avgust – Na ovaj dan poželjno je jesti jabuke, ali i poklanjati ih drugima. Jabuke su simbol ljubavi i povjerenja.

28. avgust – U predvečerje, prije nego što sunce zađe, treba bos hodati po zemlji kako bi se čovjek nakupio njene iscjeliteljske energije.

29. avgust – Nabrati orahe i naredna tri dana držati ih na trpezarijskom stolu, jer oni na taj način privlače blagostanje u dom.

Biljka koja se preporučuje ovog mjeseca je bosiljak. Evo i zbog čega:

Bosiljak (Ocimum basilicum) se koristi u čarolijama ljubavi i novca.

Nosi se u džepu ili novčaniku za privlačenje bogatstva, u ritualnim kupkama za privlačenje nove ljubavne veze ili raskida stare, te za pročišćenje tijela od negativnih energija.

Prosipa se po podu kao zaštita od neželjenih sila i duhova ili se spaljuje kao jak i djelotvorni element egzorcizma.

FOTO: PROFIMEDIA

(aura.ba)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com