Podgoričanin šokiran: Sa privremenim tablicama prošao Evropu, a kažnjen u CG - Volim Podgoricu

Podgoričanin šokiran: Sa privremenim tablicama prošao Evropu, a kažnjen u CG

Podgoričanin V. V. šokirao se kada mu je 7. jula u Podgorici saobraćjana patrola izdala prekršajni nalog nakon što su ga zaustavili u okviru rutinske kontrole i onda mu saopštili da privremene tablice koje je dobio u Holandiji gdje je kupio automobil ovdje ne važe.

 

“Možete misliti moga šoka. Nekoliko dana ranije prošao sam „pola Evrope“ i niko mi nije pravio problem?! Pošto sam stigao u Crnu Goru automobil sam odmah odovezao na carinjenje u Bar. U povratku iz Bara, 7. jula, zaustavila me patrola i nakon što su pregledali moju dokumentaciju saopštili su mi da sam napravio prekršaj i da u Crnoj Gori ne važe evropska pravila”, ogorčen je V. V.

Prošao je, kaže, Holandiju, Njemačku, Austriju, Mađarsku i Srbiju i nije doživio nikakve neprijatnosti.

Dokumenta koja je imao, zajedno sa privremenim tablicama, u svim tim državama bila su validna. V. V. je automobil vozio kroz Evropu na osnovu ovlašćenja koje su mu izdali u Centru za tehniku, vozila i informacije u Holandiji. U dokumentu piše da sa tim tablicama, odnosno sa tom potvrdom vozilo može da saobraća do 12. jula.

“Sve i da su policajci postupili zakonito zar je u redu da nešto što važi u evropskim zemljamane bude unijeto i u naše zakonodavstvo. Zar ne treba zakone da usklađujemo sa evropskom regulativom”, ogorčen je V. V.

Pobjedi su iz Uprave policije saopštili da su službenici Centra bezbjednosti Podgorica 7. jula V. V. izdali prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom koje nije bilo registrovano.

“Policijski službenici su prilikom izdavanja ovog naloga postupali u skladu sa zakonskim propisima koji važe na našoj teritoriji. S tim u vezi, pojašnjenja radi, članom 286 ZOBSa propisano je: „vozilom registrovanim u drugoj državi na putevima u Crnoj Gori ne može upravljati lice koje ima prebivalište u Crnoj Gori. Izuzetno vozilom registrovanim u drugoj državi može upravljati lice koje ima prebivalište u Crnoj Gori ukoliko ima odobrenboravak u toj državi duži od šest mjeseci ili lice koje upravlja rent a car vozilom“, naveli su oni.

Istakli su i da V. V. nije prihvatio odgovornost za ovaj prekršaj, što su utvrdili uvidom u registar novčanih kazni.

“Podnio je zahtjev za sudsko odlučivanje. Samim tim V. V. se u sudskom postupku pruža mogućnost za dokazivanje svega što je naveo”, zaključili su iz Uprave policije.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com