VOZ BEOGRAD-BAR: U vagonima stjuardese, piće i grickalice - Volim Podgoricu

VOZ BEOGRAD-BAR: U vagonima stjuardese, piće i grickalice

Preduzeće “Srbija voz” odlučilo se za nove usluge kako bi privuklo što veći broj putnika. Za početak, piće i grickalice prodavaće se na linijama ka Baru i Novom Sadu.

Putnici u vozovima na linijama ka Novom Sadu i Baru mogu odnedavno da kupe piće ili grickalice tokom vožnje, a poslužuju ih stjuardese, poput onih u avionu, pišu Večernje novosti.

To je samo jedna od novina koju je preduzeće “Srbija voz” uvelo kako bi građanima putovanje učinilo prijatnijim, kažu iz tog preduzeća.

Jugoslav Jović, v. d. direktora “Srbija voz”, kaže da je ova usluga uvedena u probnom periodu od tri mjeseca, a da će se 11 odsto prihoda sliti u kasu tog javnog preduzeća.

“Srbija voz” je jedno od četiri preduzeća koja su osnovana prije tačno dvije godine podjelom “Železnica Srbije”.
Jović kaže da se putnici još nijesu navikli na podjelu među željezničkim firmama, pa se na “Srbija voz”, nerijetko svali gnijev korisnika koji na željenu destinaciju nijesu stigli na vrijeme zbog kvara na pruzi.

“Mi smo krivi za svaku neprijatnost koja se desi, jer se bavimo prevozom i u direktnom smo kontaktu s putnicima”, priča Jović.

Kako je dodao, “Njih ne zanima što kvar na pruzi treba da popravi ‘Infrastruktura železnica Srbije’. U proteklih šest mjeseci smo imali mali broj kašnjenja zbog kvara naših voznih sredstava. To znači da dobro i preventivno održavamo naša vozna sredstva, a za prugu nijesmo nadležni”.

Jović napominje da je nabavkom 21 elektromotorne i 39 dizelmotornih garnitura znatno podignut nivo kvaliteta prevoza, ali poručuije da on zavisi i od stanja željezničke infrastrukture.

Nove dizel-motorne garniture “Metrovagonmaš” koje su kupljene iz ruskog kredita, kao i elektomotorne garniture “Štadler”, kupljene iz kredita EBRD, u posljednjih nekoliko godina su sve klimatizovane i saobraćaju na srpskim prugama, dok u vozovima koji putnike prevoze u međunarodnom saobraćaju, od 100 vagona, svega 20 ima “hlađenje”.

“U planu je da uzmemo kredit kako bismo modernizovali spavaća i kušet kola”, najavljuje Jović.

 (Antena M)

1 komentar

  1. Nice post. I understand some thing more difficult on diverse blogs everyday. It will always be stimulating you just read content from other writers and exercise a specific thing from their site. I’d would rather apply certain with all the content in this little blog no matter whether you don’t mind. Natually I’ll provide you with a link for your web weblog. Thank you for sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com