PLAĆAJU OBUKU NA UDG-U: Mlade diplomate će građane koštati 24.700 eura - Volim Podgoricu

PLAĆAJU OBUKU NA UDG-U: Mlade diplomate će građane koštati 24.700 eura

Obuka mladih diplomata iz Ministarstva vanjskih poslova na Univerzitetu Donja Gorica (UDG) koštaće građane Crne Gore 24.700 eura. 

Ministarstvo, na čijem je čelu Srđan Darmanović, objavilo je na svom sajtu ugovor sa UDG prema kojem će za tu sumu novca uplatiti za obuku od 15 sedmica. 

UDG, čiji je jedan od osnivača predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i bivši premijer Milo Đukanović, jedini se prijavio na tender Ministarstva vanjskih poslova drugu godinu zaredom i tako dobio skoro 25.000 eura iz državnog budžeta za obuku diplomata. 

Obuka mladih diplomata će za razliku od prethodne, trajati 15 sedmica kraće, ali će UDG, za obuku na Fakultetu Humanističkih studija dobiti isti iznos novca kao ranije.  Polaznici obuke na UDG-u ranije su prolazili kroz program predmeta istorija Crne Gore, crnogorske diplomatije i iseljeništva, međunarodno pravo i odnosi, diplomatske vještine, pregovaranje i praksa, sistem i politika EU, međunarodne organizacije, diplomatsko i konzularno pravo, ekonomska diplomatija, globalna i nacionalna bezbijednost… 

Ministarstvo je za ljetnju školu jezika i kulture “Crna Gora moja postojbina” koja se održala od 20. do 30. jula u odmaralištu „Lovćen – Bečići” na Ivanovim koritima, a kroz koju je prošlo 62 crnogorska iseljenika iz dvanaest zemalja, platilo 15.000 eura. 

Darmanovićev resor  će za nabavku službenog automobila kompaniji “Autočačak” platiti 21.990 eura. U ugovoru nije precizirano o kojem se automobilu radi. 

Taj resor je za avio karte za članove Savjeta za saradnju sa iseljenicima i predavače ljetnje škole diplomatije “Gavro Vuković”, platio 45.000 eura.

Na sajtu Ministarstva vanjskih poslova je, prije početka Darmanovićevog mandata, objavljeno svega osam ugovora o javnim nabavkama.

Jedno parking mjesto 92 eura mjesečno

Ministarstvo vanjskih poslova plaća Parking servisu Podgorica 1200 eura godišnje za jedno parking mjesto u Karađorđevoj ulici.

Prema ugovoru koji je Ministarstvo objavilo na sajtu, mjesečni parking, u periodu od 8 do 18 časova za jedno vozilo iznosi 92 eura.

Vijesti

1 komentar

  1. Mlade diplomate-pravo znacenje-Mladi DPS Poltroncici, tatini sinovi i cerkice, oce da glumataju diplomate i da se bahate po belosvetskim prijestonicama o nasemu trosku! ! ! Nema ni govora decice, da cete vi da jasete nasu djecu, ka vasi roditelji nas! Nema ni govora! Bicete vi diplomate, al kad budete dolazili u posjetu istim tim roditeljima koji ve skoluju od pokradenija para od nase sirotinje!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com