Požari na Trmanju i Radovču i dalje aktivni - Volim Podgoricu

Požari na Trmanju i Radovču i dalje aktivni

Požari na Trmanju i Radovču i danas su aktivni, odnosno gorjela je šuma na nepristupačnom terenu. Na Trmanju je požar aktivan desetak, a na Radovču nekoliko dana, ali iz Službe zaštite i spasavanja ističu da kuće nijesu ugrožene.

“Situacija je pod kontrolom, na terenu u Trmanju je jedna posada, dok su na Radovču danas intervenisale dvije ekipe, odnosno sedam vatrogasaca”, kazao je načelnik Službe zaštite i spasavanja Andrija Čađenović.

On je objasnio da je na Trmanju  problem to što ima dosta stabala, koja su pala kada je bio požar prije nekoliko godina.

“To su suva stabla, koja gore i tinjaju danima, teško se mogu ugasiti, a kako vjetar dune, onda požar proširi dalje. Na Trmanju su četiri vatrogasca 24 časa, obilaze teren, kontrolišu, kada vjetar okrene vatru prema kućama ugase”, kazao je Čađenović.

On je rekao da su vatrogasci smješteni na Trmanju kod mještana, a da je požar znatno manjeg intenziteta juče bio u odnosu na ranije.

“Poslali smo jedno vozilo sa posadom da pomogne kolegama na Cetinju da se izbore sa vatrenom stihijom”, kazao je Čađenović.

On je istakao da je požar u Radeći u Kučima ugašen, a da su vatrogasci prije podne imali šest intervencija.

Od početka avgusta, do juče u 18 časova, vatrogasci su imali 243 intervencije na gašenju požara, a prevezli su 75 cistijerna vode za piće u bezvodna područja na teritoriji Glavnog grada.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com