SUDBINA MALE ANE ZGROZILA BALKAN: Baka dozvoljavala da joj siluju unuku (10) za pare! - Volim Podgoricu

SUDBINA MALE ANE ZGROZILA BALKAN: Baka dozvoljavala da joj siluju unuku (10) za pare!

Djevojčicu su tukli i silovali i prije nego što je napunila 10 godina!

Trgovanje ljudima jedan je od najgorih zločina, a u ponedjeljak je ubijen balkanski “kralj” prostitucije i bijelog roblja Dilaver Bojku, koji je prodavao žene na Balkanu za tri do pet hiljada eura.

U paklu njegovog “biznisa” završilo je tri hiljade žena koje je prodavao preko Makedonije i Albanije.

Šokantne, stvarne priče žrtava i njihove tragične sudbine zapisane su u policijskim bilkežnicama, sve su one svoje priče ispričale u Policijskoj nacionalnoj kancelariji za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta (PNUSKOK), prenosi Express.hr.

Njihove potresne priče govore kako su radili Bojku i njegova ekipa.

Anina majka je prostitutka. Rodila ju je u BiH. Nije znala ko je Anin otac. Bebu nije željela, ostavila ju je nakon porođaja. O Ani je počela da brine baka. Zapravo, nije se brinula o njoj, zanemarivala ju je i hranila tek toliko da može da preživi. Baka joj je bila jedino živo biće koje je imala na ovom svijetu pa je voljela baku. Rasla je uz nju u siromaštvu i – prošenju.

S vremenom, kako je Ana odrastala, a bila je predivna djevojčica prekrasne smeđe kose, baka je, zahvaljujući Ani, počela više da zarađuje.

Ljudi su voleli Anino milo lice pa bi uvijek udjelili više novca. Ali ona nije samo prosila…

“Za nas su baka i Ana bile strankinje koje smo u Hrvatskoj zatekli u prošenju. Djevojčica je bila gotovo nepismena, ali vrlo inteligentna i prelijepa – svedoče istražitelji, koji su baku i Anu prošle godine uhvatili dok su prosile. Ana kao da je odahnula. Kao da je shvatila da su patnje završile. Ne zbog prosjačenja nego zbog onoga što su psiholozi posle otkrili vještačenjem.

Viđe od godinu dana Anu su u Bosni držali zatočenu, izgladnjivali, tukli, silovali. Imala je manje od 10 godina. To nije rekla ljekarima. Nacrtala im je svoje patnje. Crteži su to koji, kad ih vidite, mislite da su scenariji za film strave i užasa. Baka, koju su na kraju proterali iz Hrvatske, morala je da zna šta su zveri radile njenoj unucici, ali nije reagovala, navodi portal.

“Ona ju je koristila za prosjačenje i samo joj je to bilo bitno. Od ljupke djevojčice pretvarala ju je u još ljupkiju samo radi svoje koristi”, kažu istražitelji. Zločincima iz Bosne policija još nije ušla u trag. Baka, nažalost, nikoga nije odala. Vratila se u Bosnu bez svoje male djevojčice, kako joj je lažno tepala.

Ani je Hrvatska odobrila četvrti privremeni boravak iz humanitarnih razloga. U sigurnoj je porodici. Ne želi da ode iz Hrvatske, rado bi tu zauvijek ostala. Naučila je da čita i piše, jede redovno, ne tuku je, ne prisiljavaju ni na šta.

“Više od 12 milijardi dolara godišnje zarade trgovci ljudima”, šokantan je podatak MUP-a.

Ova dobit odnosi se samo na trgovanje ženama i djecom, i to zbog seksualnog iskorišćavanja. Trgovanje ljudima jedan je od najvecih međunarodnih problema poslednjih godina, kažu u MUP-u. Ni Hrvatska nije izuzetak.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com