Besplatne aplikacije koje će pomoći u prestanku pušenja - Volim Podgoricu

Besplatne aplikacije koje će pomoći u prestanku pušenja

Strastvenim pušačima najteži dio prilikom odustajanja nije samo fizička zavisnost, nego i ona psihička.

 

Prema brojnim zdravstvenim istraživanjima, nikotin djeluje na mozak u roku od deset sekundi od prvog uvlačenja dima, a zatim i na ostatak tijela. Ali, kao i svaka druga zavisnost, često je u pitanju i stvar navike.

Upravo zato su kreirane aplikacije koje pomažu kod prestanka, a izuzetno su korisne.

Stoga, kutiju cigareta lansirajte u smeće i krenite u akciju, tijelo će vam biti i te kako zahvalno.

“Get Rich or Die Smoking” (Obogatite se ili prestanite pušiti)

Pušenje je jako, jako, jako skupo! Ova aplikacija motiviše vas da prestanete tako da računa koliko novca uštedite svaki put kada izađete iz kuće. Takođe, aplikacija nudi postavljanje finansijskih ciljeva za listu želja koju ćete dostići i brže od očekivanog ako odbacite cigarete.

“Stop Smoking”

Ova aplikacija bazira se na studiji Univerziteta Jejl koja je otkrila kako ljudi koji meditiraju o prestanku pušenja imaju veću vjerovatnost samog prestanka. Aplikacija uključuje i vodiče za meditaciju koje po želji možete dodatno kupiti.

“Kwit”

Ova aplikacija pokušava unijeti dozu zabave u odvikavanje od cigareta. Igranje igrica maknuće usredotočenost sa želje za cigaretom, a postoji 60  “dostignuća” za otključavanje u aplikaciji. Kada ih otključate, dobijate statistike o štetnosti pušenja koje možda i ne znate, a ideja je dalja motivacija za ustrajanje u prestanku.

“Livestrong MyQuit Coach”

Ovu je aplikaciju odobrila grupa doktora, a možete odabrati opciju naglog prestanka ili postupnog smanjenja. Tako se ne prisiljavate na naglo odricanje, ako se ne osjećate spremno za takav drastičan korak, već samo smanjenje broja popušenih cigareta na dan pomaže vašem zdravlju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com