MARKU MILAČIĆU PRESUĐENO ZA PALJENJE NATO ZASTAVE: Evo kako je kažnjen… - Volim Podgoricu

MARKU MILAČIĆU PRESUĐENO ZA PALJENJE NATO ZASTAVE: Evo kako je kažnjen…

Lider političke organizacije Otpor beznađu i osnivač Pokreta za neutralnost Crne Gore Marko Milačić kažnjen je sa 300 eura zbog paljenja NATO zastave, 10. aprila 2017. godine, ispred zatvora u Spužu, kada je odlazio na izdržavanje zatvorske kazne, jer je tim paljenjem, navodno, uznemirio prisutne službenike ZIKS-a, kaže se u saopštenju Otpora Beznađu.

Milačić je izjavio da se radi o klasičnom olitičkom procesu.

“Riječ je o klasičnom montiranom političkom procesu u kome, prije svega, nijesam imao priliku ni da iznesem odbranu, čime mi je oduzeto to Ustavom zagarantovano pravo. Naime, u iskazu koji sam povodom ovog događaja dao inspektorima, i to dok sam još bio u zatvoru, na pitanje koja je moja adresa naveo sam tačnu adresu na kojoj stanujem. Međutim, pravosudni organi, sada je jasno – potpuno smišljeno, poziv na suđenje ne šalju na tu adresu, već na adresu mojih roditelja, gdje godinama ne dobijam poštu, i gdje ne živim. Kako sam bio na putovanjima prvo što sam lično, na svojoj adresi, dobio jeste presuda”, rekao je Milačić.

On je dodao da je riječ o institucionalnoj prevari.

“Riječ je, dakle, o institucionalnoj prevari, očigledno sa ciljem da se po svaku cijenu izbjegne blamaža koja se tiče paljenja zastave, a koju režim sada doživljava kao svetinju koja se ne smije dirati. Zato je, očito, bilo važno presuditi bez druge strane, bez aktera paljenja zastave, bez svjedoka odbrane, bez rasprave, bez medija, dakle bez istine i argumenata. To je ta njihova NATO “demokratija” i “pravda”, kazao je Milačić.

U obrazloženju presude piše da je Milačić kriv zato što je desetog aprila ove godine ispred glavne prijavnice ZIKS-a u Spužu “izazvao uznemirenost kod građana Strahinje Čepića, Dragana Dragana Mićkovića, Slavka Jovanovića, Frana Dedivanovića i Darka Gojačanina na način što je zapalio zastavu NATO”

“Što se, pak, tiče obrazloženja ove nezakonite presude koju potpisuje izvjesni sudija Milisav Nikolić – da su službenici ZIKS-a bili uznemireni i uplašeni paljenjem NATO zastave – to je u domenu tragi-komedije ali i velike laži: niko od službenika koji su bili prisutni niti jednim slovom, niti jednim pogledom, niti jednim pokretom nije stavio do znanja da su uznemireni, niti je to pokazao. Za očekivati je i za običnog građanina, a kamoli državnog službenika ZIKS-a, da ukoliko osjeti uznemirenost i strah u najmanju ruku upozori onoga ili one koji izazivaju uznemirenost i strah. Ili, ukoliko nije nadležan, da pozove nadležne – policiju – što se takođe nije dogodilo. Jasno je da ovdje nema govora o uznemirenosti i strahu službenika zatvora, koji su, nažalost, poslužili kao bezpogovorne sluge zla, već o uznemirenosti i strahu njihovih nadređenih, vrha režima, koji su se uplašili što im neko paljenjem zastave, simbolički ruši kulu od propagandne atlantističke laži, a koja kaže da je NATO svetinja koja se ne dira.  Ova nezakonita i montirana, tajna presuda – bez jedne strane u sporu – na koju sam putem advokata već uložio žalbu, ništa ne postiže osim njihove blamaže: pokazuju da su nemoćni i smiješni, poput klovnova u cirkusu, koji su spremni i da se samo-ponize, da se prikažu kao kukavice koji se boje paljenja jedne krpe, samo da bi zadovoljili svoje gazde, u Vašingronu i Briselu. Duh inferiornosti neslobodnih ljudi je beskonačan”, rekao je Milačić.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com