Večeras TOTALNO POMRAČENJE SUNCA: Može vam PROMIJENITI ŽIVOT - Volim Podgoricu

Večeras TOTALNO POMRAČENJE SUNCA: Može vam PROMIJENITI ŽIVOT

Velike promjene su na pomolu svakom ko je spreman za svoj život i svoje postupke preuzeti punu odgovornost, bez straha se osloboditi starih postulata i uvjerenja, kako bi  se mogao prepustiti spletu okolnosti i svemu što će uslijediti, odnosno hrabro zakoračiti u novu životnu etapu

“A onda promijenite nešto. Shvatiš da ne možeš biti onaj čovjek od juče, a ne znaš koji ćeš biti sutra. Naposljetku, uvidiš da je vrijeme da misliš na sebe, jer si negdje, davno, zaboravio na to … “(Meša Selimović)

Pred nama je pomračenje Sunca, momenat potpunog buđenja, prosvjetljenja i otvaranja nekih novih vrata, koja će mnogima ukazati na drugačije smjernice i putokaze koji će ih odvesti do krajnjeg cilja.

Pomračenje je u znaku Lava, u znaku koji prije svega naglasak stavlja na “Ja”, na osobnost, na ego, na satisfakciju i lično  zadovoljenje. Pitamo se – Ko sam stvarno? Zadovoljan sam sa sobom i dosadašnjim postignućima? Jesam li baš sve od sebe dao ili sam u međuvremenu sebe sputavao ne bi li odustao?

  I prije nego što sebi postavimo sljedeće logično pitanje, vezano za način kako da dođemo do onoga što smo sebi postavili kao cilj, vratimo se jedan korak unazad, ispoštujmo retrogradnog Merkura i razmislimo o svojim prethodnim postupcima i uloženom trudu.

Možda baš nešto što nam predstavlja “kost u grlu”, neostvarenu želju ili intuitivnu sliku nečega gdje sebe u potpunosti pronalazimo, možda baš to predstavlja našu svrhu i put koji trebamo slijediti kako bismo ostvarili sve ono čemu oduvijek težimo.

Pomračenje Sunca je u jakom fiksnom i vatrenom znaku, njegova primarna poruka je pronalaženje snage, motivacije i samoinicijative. Ovo pomračenje prije svega donosi promjene na ličnom nivou, utiče na našu svijest, mijenja dosadašnji koncept i poimanje nekih stvari koje smo do sada radili po inerciji. Razbija rutinu i zahtijeva preduzimanje određenih koraka, ali prvenstveno odluka koje će imati vrlo važan uticaj u vremenu koje slijedi.

Snaga pomračenja ne traje samo ovih nekoliko dana uoči i nakon nje, već i narednih nekoliko mjeseci, što predstavlja dugotrajan, ali i sasvim dovoljan period za realizaciju prije svega ličnih i poslovnih planova. Svako od nas dobija priliku da zablista, da se pokaže, i sebe predstavi u najboljem svjetlu kroz ono čime se bavi i što predstavlja neki njegov lični pečat.

Lav i Vodolija su dva znaka koja su prvenstveno afektirana ovom eklipsom, pogotovo svi oni koji u svom ličnom horoskopu imaju naglašen 28. i 29. stepen u ovim znacima, odnosno neku ličnu planetu ili Ascendent na fiksnoj zvijezdi Regulus na kojoj se u stvari odigrava ovo pomračenje.
Za mnoge od njih ovaj period može predstavljati “pet minuta slave”, sretnih okolnosti i događaja koji otvaraju i pokreću potpuno nove mogućnosti i prilike, kako za lični tako i za profesionalni razvoj. Ovo je idealan trenutak za sve one koji već dugo vremena tumaraju, pokušavajući sebe pronaći i izgraditi.

Velike promjene su na pomolu svakom ko je spreman za svoj život i svoje postupke preuzeti punu odgovornost, bez straha se osloboditi starih postulata i uvjerenja, kako bi  se mogao prepustiti spletu okolnosti i svemu što će uslijediti, odnosno hrabro zakoračiti u novu životnu etapu. Pomračenje Sunca u Lavu zatvara ciklus, ali i započinje novi.

Sunce će biti u egzaktnom trigonu s retrogradnim Uranom pa ovo može predstavljati svaku propuštenu i izgubljenu prijašnju šansu, koja se sada ponovno pojavljuje u vidu novih mogućnosti za uspjeh.

Uran uvijek predstavlja rizik kojeg je neophodno preuzeti kako bismo uspjeli u onome što smo zamislili, ali ovoga puta, on predstavlja pozitivan rizik i skrivenu šansu za nas.

Fiksna zvijezda Regulus je jedna od najznačajnijih, simbolizira velike i iznenadne uspjehe, sretnu zvijezdu i slavu preko noći. Ona prije svega može pružiti blagodati onima koji znaju u sebi prepoznati svoju svrhu, skriveni talent i koji su u potpunosti svjesni svojih mogućnosti i ličnih sposobnosti.

 Svako samozavaravanje i trošenje energije u pogrešnom pravcu, može rezultirati neuspjehom i padom. Iz tog razloga, primarna simbolika ovog pomračenja je samospoznaja, potpuno razumijevanje sebe i ličnih mogućnosti.

Sretan čovjek je onaj koji u sebi prepozna svoj lični poziv i koji kroz svoj talent uspije. Da bi to postigli, moramo se pronaći u simbolici svoje 5. kuće horoskopa, znaka Lava i Sunca. Ta tri činioca predstavljaju formulu za lično zadovoljstvo i orijentaciju.

Sve što radimo iz ljubavi potieče iz naše pete kuće, a sada upravo dobijamo priliku da ovaj segment naše natalne karte maksimalno iskoristimo, da pokažemo u čemu smo najbolji i predstavimo sebe u pravom svjetlu, kakvi zaista – jesmo!

Astrolog: Facebook Dunja Ilić/ atma.hr

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com