Policajci spasili čovjeka koji se davio u talasima - Volim Podgoricu

Policajci spasili čovjeka koji se davio u talasima

Pra­vi pod­vig uči­ni­li su u ne­dje­lju oko 15 sa­ti pri­pad­ni­ci Cen­tra bez­bjed­no­sti iz Bi­je­log Po­lja Sr­đan Ja­nić i nje­gov ko­le­ga Me­vlu­din Me­le Ha­sa­no­vić. Oni se po­sled­njih da­na na­la­ze kao is­po­moć ko­le­ga­ma u Ko­to­ru i u ne­dje­lju kad ni­je­su bi­li u smje­ni, dok su se ku­pa­li na pla­ži Mar­kov rt u Pr­ča­nju pri­mi­je­ti­li su da se je­dan čo­vjek da­vi u ta­la­si­ma mo­ra. Ri­ječ je, ka­ko se ka­sni­je is­po­sta­vi­lo, o Mi­len­ku To­do­ro­vi­ću (72) iz Ra­ko­vi­ce kod Be­o­gra­da.


– Sve se od­i­gra­lo mu­nje­vi­to. U vo­di je bio Sr­đo, a ja na pla­ži. Kad sam vi­dio šta se de­ša­va i da on pli­va pre­ma čo­vje­ku po­red ko­jeg je u bli­zi­ni bi­la i nje­go­va že­na i ka­ko se taj čo­vjek da­vi, usko­čio sam. U me­đu­vre­me­nu, Sr­đo je sti­gao do njih i on­da smo ga za­jed­no iz­vu­kli na po­vr­ši­nu – ka­že Ha­sa­no­vić.
Ne­ka­ko su iz­ni­je­li na pla­žu sko­ro uda­vlje­nog čo­vje­ka, ko­ji ka­ko ka­žu po­li­caj­ci ni­je da­vao zna­ko­ve ži­vo­ta. 
– Po­če­li smo da mu pru­ža­mo pr­vu po­moć i da ga re­a­ni­mi­ra­mo. Kad je po­čeo da iz­ba­cu­je vo­du i da­je zna­ko­ve ži­vo­ta po­sli­je ne­kog vre­me­na odah­nu­li smo – ka­zu­je Ja­nić.
Oni do­da­ju da je vr­lo br­zo sti­gla i eki­pa Hit­ne po­mo­ći i da je čo­vjek br­zo pre­ve­zen u Ko­tor­sku bol­ni­cu.
– Ras­pi­ta­li smo se ka­sni­je o nje­mu i sa­zna­li da je imao in­farkt u vo­di i da je ina­če sla­bog zdrav­stve­nog sta­nja zbog sr­ča­nih te­go­ba. Ostao je na li­je­če­nju i sta­nje mu je ozbilj­no po­gor­ša­no – is­ta­kao je Ha­sa­no­vić.

(Dan)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com