PODGORICA: Đurišić otišao u policiju da prijavi Glavni grad, oni ga prijavili za drsko ponašanje - Volim Podgoricu

PODGORICA: Đurišić otišao u policiju da prijavi Glavni grad, oni ga prijavili za drsko ponašanje

Vanja Đurišić zadržan je danas i izveden pred sudiju za prekršaje, nakon što je pošao u Upravu policije da podnese prijavu protiv Glavnog grada, kazala je Danijela Đurišić, njegova supruga.

“Jutros je Vanja pošao u policiju da prijavi Glavni grad i Stijepovića jer mu nije dozvoljeno da uđe u zgradu Glavnog grada, da se informiše o svom slučaju, na šta ima građansko pravo. U policiji su ga sačekali i kažu da je Glavni grad prijavio njega za drsko ponašanje“, kazala je Đurišićeva. 

Ona je dodala da se Đurišić trenutno nalazi kod sudije za prekršaje.

“Na Vanjin zahtjev da kontaktira advokata, na kojeg ima pravo, rekli su mu da ne može i da nema pravo na to“, dodala je Đurišićeva.

Porodica Đurišić je nastavila sa protestima ispred zgrade Glavnog grada i tražila od nadležnih da im isplate novac za zemljište na Zabjelu. Đurišić je zatražio prijem i razgovor sa predstavnicima Glavnog grada, ali mu to nije dozvoljeno. 

Tokom protesta koje je porodica organizovala u ponedjeljak, Đurišića je primio šef Biroa za komunikaciju sa građanima Vojislav Nedović, ali rezultatima razgovora Đurišić nije bio zadovoljan.

Đurišić je istakla da su se oni Glavnom gradu obratili u skladu sa Ustavom.

Protesti porodice Đurišić traju već duže vrijeme. U nekoliko navrata, od kraja prošle godine po više sati nije bilo moguće saobraćati Jerevanskom ulicom na Zabjelu, a zatim su je Đurišići potpuno blokirali na skoro dva mjeseca. 

Sumnja se da su tokom blokade prekinuli telekomunikacione kablove, zbog čega mještani nisu mogli da koriste fiksne telefone i kablovsku televizuju, a nisu dozvoljavali ekipama preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ da saniraju kvar na mreži, zbog kojeg su se izlivale fekalije na ulicu.

Nakon odluke Osnovnog suda, o privremenom udaljavanju porodice sa ulice, Đurišići su uložili žalbu.

Vijesti

2 komentara

  1. As far as me being a member here, I didnt even know that I was a member here. When the article was published I received a username and password, so that I could participate in Comments, That would explain me stumbuling upon this post. But we’re certainly all members in the world of ideas.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com