BAKA JELU PRATI 50.000 NA JUTJUBU! Evo kako je to uspjela (VIDEO) - Volim Podgoricu

BAKA JELU PRATI 50.000 NA JUTJUBU! Evo kako je to uspjela (VIDEO)

Baka Jela je veoma aktivna na Jutjubu. Nedavno je dočekala svog 50.000 pratioca. Često objavljuje snimke u kojima detaljno objašnjava kako i na koji način možete spremiti određeno jelo. Pored kanala “Bakina kuhinja”, Jela svoje originalne recepte objavljuje i na blogu, koji takođe uredno vodi, kao i na sajtu “Mladosti moja”.

Djeluje čudno da se starija gospođa savršeno snalazi u virtuelnom svijetu, ali baka Jela nije “obična” baka o čemu najbolje svjedoče ukusna jela koje neprestano sprema.

– Na Jutjubu možete pronaći originalne recepte koje lično sastavljam, a potom i snimam. Pošto objavim video, uvijek napišem i tekst za blog i sajt – za svaki slučaj da, ukoliko nešto u videu nije bilo jasno, svako koje zainteresovan može da pročita postupak pravljenja određenog jela – započinje priču za Dnevno.rs Jelena Petrović, poznata kao baka Jela.

 

Može se reći da je Jela veoma moderna baka, ali njen stariji duh i toplina kojom zrači najviše se osjećaju u ukusu jedinstvenih jela koja sprema. Poslom blogera, Jutjubera i domaćice bavi se veoma dugo, a sve je počelo prije više od deceniju…

– Prvo sam počela sa forumom, a zatim sa blogom “Kod bake u gostima” i sajtom“Mladosti moja”, na kome sam u početku samo pisala recepte i ubacivala slike. Dugo sam tako sakupljala recepte i objavljivala ih, ali gledajući druge kako postavljaju na Jutjub video recepte pomislila sam da bih mogla i to da radim s obzirom na svoje mogućnosti i kulinarsko znanje koje sam sticala godinama – objašnjava baka Jela.

 Jela je u svijetu kulinarstva već 40 godina! Još kao djevojka je počela da sprema, kako ona voli da kaže, “raznovrsne đakonije”, a imajući u vidu da je uveliko zakoračila u sedmu deceniju života – njena spretnost u virtuelnom svijetu još više dobija na značaju.

Znam da je malo neobično da se jedna baka tako dobro snalazi u virtualnom svijetu, ali sve je to volja i kad želiš nešto novo da naučiš, ništa nije teško – jasna je popularna baka.

Ipak, kroz ovu “ukusnu avanturu” Jela ne prolazi sama. Najveću podrška pruža joj suprug Milan, publici poznatiji kao Dejka.

– Ja kuvam, a Dejka mi pomaže u nabavci namirnica i snimanju recepata. Kad spremim jelo, obavezna je degustacija, a zna se ko je glavni degustator! Publici koja prati moj kanal je najvažnija ocjena i komentar Dejke – ističe Jela i dodaje da su joj u svemu najviše pomogli sestrići, koji su joj dali osnovna upustva što se tiče programa, dok je sve ostalo naučila sama koristeći internet, čitajući uspustva i gledajući razne tutorijale koji objašnjavaju kako funkcioniše, danas sve više popularni, svijet Jutjubera. 

 Kaže da joj ništa ne pada teško. Sve radi s velikom ljubavlju i zadovoljstvom. Međutim, u svakom poslu je normalno da ne ide uvijek sve po planu, pa je tako baka Jela otkrila šta joj, ponekad, stvara probleme…

Spremati i snimati nije teško. Iskrena da budem, malo je teže obrađivati snimke u programu, izbaciti djelove koji nisu dobri, dodati naslov, tekst, muziku… Zaista se uvijek trudim da spremim jedan kompletan filmić. Ipak će po tom video receptu kuvati na hiljade mladih, pa i stariji ljudi. Zbog toga je važno da sve bude prikazano korak po korak. Samo tako će način pripreme biti jasan – priča Jela.

Dakle, ako već niste, obavezno zapratite baka Jelinu “bakinu kuhinju”… i sladite se!

Izvor:dnevne,rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com