LEKIĆ PRIJETI TUŽBOM ZA OTIMANJE IMENA Danilović: “Ja sam ga smislio” - Volim Podgoricu

LEKIĆ PRIJETI TUŽBOM ZA OTIMANJE IMENA Danilović: “Ja sam ga smislio”

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić kazao je da će pokrenuti tužbu ukoliko nakon skupa u Mojkovcu bude zloupotrebe imena stranke. On je optužio Gorana Danilovića da, kako je kazao, organizacijom nelegitimne skupštine u Mojkovcu direktno radi na cijepanju stranke.

“Iako nemam iskustva sa takvim skupovima, pogotovo i na moju sreću nemam iskustva u materiji zavjereničkog inžinjeringa, pretpostavljam da svako može na nekom privatnom skupu da se proglašava za koga hoće. Sve to bez pravnog dejstva. Zato za sada ne vidim razloga za neku tužbu. S druge strane, ukoliko od bilo koga u narednom periodu dođe do zloupotrebe imena Demosa, naša registrovana stranka će sa legitiminim organima – predsjedništvom, glavnim odborom i predsjednikom – zatražiti zaštitu imena i sankcionisanje prekršioca zakonskih normi”, kazao je Lekić u razgovoru za “Vijesti”, navodeći da najavljena izborna skupština u Mojkovcu nema nikave veze sa statutom i legalnošću.

Danilovič je na svom FB profilu odgovorio Lekiću, rekavi da je on smislio ime Demos:

“Tužiće me zbog (zlo)upotrebe imena. Demosu sam dao ime. Sa još jednim čovjekom napisao sam mu i Program, na koji sam i sada ponosan.

Nacrtao sam njegove simbole. Dobrovoljno ga prepuštam u ime svih nas onome koji objasni šta znače, onome koji ga poistovjećuje sa sobom! Na čelu sam njegovog Izvršnog odbora do danas. Odbio sam nepristojni predlog da ga podijelimo na ravne časti jer nisam trgovac. Učio sam i u Demosu jer učim cijelog života – upoznao sam ljude s kojima vrijedi putovati dalje.

U Crnoj Gori sve može da se otme – stranka najlakše. Ipak! Demos je naš! Demos je prvo ime slobodnog, antičkog svijeta. Demos je kulturološki pojam i zbirna imenica za pokret slobode. Braniti Demos od mene žalosna je zakržljalost kratkog pamćenja i bolesnog duha. Demos je većina, još iz vremena demosa.Demos je Diogen iz Sinope, Diogen iz bureta! Spremna je tužba za ‘zloupotrebu imena Demosa’!? Naravno!  Očekivao sam! Različito smo ‘odgojeni’! Neko je gojen i odgojen, a neko je Diogen!”, zaključuje Danilović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com