Home / SPORT / Košarka / Vučević: Ovo je možda naš posljednji Eurobasket

Vučević: Ovo je možda naš posljednji Eurobasket

 

Reprezentativac Crne Gore Nikola Vučević kazao je u intervjuu za portal “basketusa” da bi predstojeći nastup našeg nacionalnog tima na Eurobasketu mogao biti i posljednji, s obzirom na nedavne promjene u kvalifikacijama

 

“Za malu zemlju, kao što je Crna Gora, velika je stvar biti učesnik velikog takmičenja. Uz sve promjene u kvalifikacijama, biće teško doći do završnice ubuduće, tako da je ovo možda naš posljednji Eurobasket. I zato je važno da damo sve što imamo”, istakao je Vučević.

Cenatr Orlanda kaže da je situacija u NBA ligi znatno drugačija.

“Neko igra u ekipama, u kojima je pritisak manji, a rijetko kada cijelu karijeru igrači provedu u istom klubu. Kada igraš za svoju zemlju, igraš do kraja karijere”, podvukao je Vučević.

Njegova velika želja je da sa crnogorskom selekcijom zaigra na Olimpijskim igrama.

“Kada sam bio mlađi, bila je Jugoslavija, sa briljatnim igračima, koji su pravili velike rezultate. Kasnije, država je postala Srbija i Crna Gora, zatim samo Crna Gora. Kao mlađi, gledao sam Divca i Stojakovića, i sve te igrače koji su blistali na svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama, i imao sam jednu želju – da budem na tom mjestu jednog dana. To su bili magični trenuci. Znam da sa će biti vrlo teško sa Crnom Gorom doći do Olimpijskih igara, ali sanjam o tome”, zaključio je Vučević.

www.cdm.me

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *