Mihailo o zabrani da osvešta crkvu na Njegušima: Sve to Amfilohije naredjuje - Volim Podgoricu

Mihailo o zabrani da osvešta crkvu na Njegušima: Sve to Amfilohije naredjuje

Nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) zabranilo skup i osveštanje obnovljene crkve Svetog Arhanđela Mihaila na Njegušima, mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo kazao je da su se slične situacije ponavljale više puta. Smatra, međutim, da je ovaj oblik zabrane posebnog karaktera.

On je za Antenu M objasnio da su crkvu Svetog Arhanđela Mihaila u Raićevičima na Njegušimaobnovili lično Radonjići.

Mihailu zabranjeno da osvešta crkvu u Njegušima: Policija strahuje od SUKOBA

“To su učinili svojim novcem. Vlast, odnosno država Crna Gora, treba dobro da razmisle kakav su poremećaj odnosno čudo napravili danas u Crnoj Gori. To sve naređuje gospodin Amfilolohije Radović”, kaže mitropolit Mihailo.

On je istakao da do konflikta neće doći.

“Nećemo otići na osvještanje. Postoji, međutim, mogućnost da ćemo i mi od vlasti tražiti da njima zabrane, kada mi budemo služili u Cetinjskom manastiru, Vlaškoj crkvi, crkvi Svetog Đorđa u Podgorici i drugim našim crkvama i manastirima. Onda ćemo da vidimo kako će da funkcioniše crkva u Crnoj Gori. Mi ovdje imamo srpsku filijalu koja radi isto što i Srpska crkva u Srbiji. Srpska crkva u Srbiji o svemu odlučuje. To isto radi i Srpska mitropolija sa gospodinom Radovićem ovdje. I tome će se stati na kraj”, kazao je za Antenu M mitropolit Mihailo.

Fondacija “Guvernaduri Radonjići” saopštila je ranije da osveštanje obnovljene guvernadurske crkve Svetog Arhanđela Mihaila, koje je bilo zakazano za sjutra, neće biti održano jer je MUP zabranio skup.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com