OPREZ: OPASNA PREVARANTKINJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA - Volim Podgoricu

OPREZ: OPASNA PREVARANTKINJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

„Prvo je izmislila da joj suprug ima rak s metastazama, posle da se šlogirao.

Uplatio sam 5.000 dinara prije nego što sam saznao da je prevara”, kaže jedan od oštećenih za „Alo!“

 
Postavila lažne slike na društvene mreže

Postavila lažne slike na društvene mreže, Foto: Privatni album

Prevara! Maja M. putem društvenih mreža poziva ljude dobre volje da joj pomognu koliko ko može, jer njen muž boluje od raka. Okačila je broj računa na koji se novac može uplatiti. Međutim, nigde nije osvanuo bilo kakav dokaz o dijagnozi karcinoma niti bilo kakva medicinska dokumentacija u vezi sa tim. Dok je narod shvatio da se radi o prevari, već je uplaćeno više desetina hiljada dinara.

Inače, „Alo!” je već pisao o toj ženi, koja se nekad predstavljala kao blizak saradnik jednog visokog političara, ali i predstavnik uticajne NVO, i na taj način prevarila više ljudi. Na društvenoj mreži Tviter Maja je okačila poziv „Muž ima rak sa metastazama. Molim dobre ljude koji mogu da pomognu. Sav novac će biti vraćen ili uplaćen na račun drugima za lečenje.”

Ljudi koji su se zaista susreli sa ovom opakom bolesti hteli su da pomognu, ponudili su joj posao koji je odbila. Sliku računa koji je objavila je tekući račun u banci, a ne namenski račun. Došli smo do Majinog broja telefona i kontaktirali smo je.

Poziv na donaciju, Foto: Privatni album

– Ja sam na Tviteru tako nadrljala da je to strašno. Mene su počeli da kidaju kao besni psi da sam prevarant i lažov, da nisam dostavila

Otišlo 19.000 dinara

Druga žena koja se obratila ljudima na istoj društvenoj mreži i koja je navela da je i sama u porodici imala bolesnika od raka sažalila se i zbog toga uplatila oko 19.000 dinara. Javila je da joj je Maja kasnije tražila još novca. Zatraživši da vidi medicinsku dokumentaciju ili bar otpusnu listu iz bolnice, dobila je pretnje od Maje i u tom trenutku shvatila da je prevarena.

nijednu otpusnu listu. Ne treba mi ništa i ne želim ništa. Tako da sam rekla neka ga, neka umre, ali ja neću uzeti ni od koga pomoć. Moj muž je još u bolnici i zato ne mogu da prikažem otpusne liste. Čak su me i prijavili policiji i poslali su mi socijalnu službu na kućna vrata zbog moje devojčice – kaže za „Alo!” Maja.

Jedan od prevarenih koji je razotkrio prevaru, ispričao je za “Alo!” problem iz svog ugla.

– Moji roditelji su izgubili bitku upravo sa rakom i dobro znam kroz šta sve prolazi osoba koja se bori sa ovom bolešću. Upravo iz tog razloga sam uplatio 5.000 dinara, a poznajem ljude koji su uplaćivali i sume od 24.000 dinara i 19.000 dinara. Igrom slučaja, Maja je objavila da je jako nezadovoljna doktoricom kardiologom koja radi u Kliničkom centru u Beogradu, a upravo ta lekarka je lečila moje moje roditelje. Stupio sam u kontakt sa doktoricom i ona je proverila i rekla mi da pacijent, odnosno Majin muž, Saša M. nije bio njen pacijent. Zatim, Maja je kasnije navela da je ista ta doktorica davala njenom mužu citostatike, a kako je u pitanju doktor kardiolog, ona zapravo ni nema pristup tim lekovima – kaže za „Alo!” naš provereni izvor.

Komentar sa tvitera

Komentar sa tvitera, Foto: Privatni album

Kako „Alo!” saznaje, nekim ljudima koji su im pomagali upravo je taj teško bolestan muž dolazio na kućnu adresu i uzimao novac na ruke.

 

Dok je jednima Maja pričala kako je Saša teško bolestan, da ima karcinom, drugima je pričala da se šlogirao, a takođe smo pronašli i sliku koju je prevarantkinja obrisala sa društvene mreže, a na kojoj je navodno njen muž neuhranjen i moli za pomoć i hranu. Međutim, muškarac na toj slici čak i nije njen muž, što može videti svako ko muškarca sa slike uporedi sa slikom muža na Majinom Fejsbuk profilu.

Ona je i postavila pitanje gde može doći do morfijuma, jer joj ponestaje, kao i da ga daje ona lično mužu i to kod kuće.

Takođe, navodi da izveštaje lekara ne može da objavi bez dozvole advokata.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com