Jeste li je sreli na crnogorskim drumovima? Angela (23) je sanjala da VOZI ŠLEPER i želja joj se ispunila - Volim Podgoricu

Jeste li je sreli na crnogorskim drumovima? Angela (23) je sanjala da VOZI ŠLEPER i želja joj se ispunila

O predjelima koje je posjetila priča sa posebnim žarom. Turska, Slovačka, Crna Gora, Kosovo…

Dvadesettrogodišnja Angela Alač nije sanjala luksuzne hotele, jahte i avione, ali jeste – kamione!

Nedavno je ispunila svoju davnašnju želju i prije pola godine počela da vozi kamion. Vozačka u džep, volan u ruke. Posao je, kaže, dobila odmah!

Poslastičarski zanat, za koji se školovala, u amanet je ostavila sestri. Ona će nastaviti porodičnu tradiciju!

– Oduvijek su me privlačili kamiondžijski život i putovanja. Nisam se osvrtala na zlurade komentare, bila sam riješena da dobijem vozačku dozvolu i prikupim neophodnu dokumentaciju. Put je bio dug i trnovit, ali sam ipak na kraju uspjela u svojoj namjeri – ponosno kaže ova djevojka kojoj će Bečej , gdje je odrasla, biti samo polazna tačka za daleka  putovanja. 

Najteže je bilo probiti led, prisjeća se Bečejka. Prvu turu vozila je do Mađarske – prestravljena. Najviše ju je plašila veličina kamiona. Ipak, kilometri su učinili svoje. Kako su se nizali, bivala je sigurnija za volanom, a kući se vratila zadovoljna jer je prevazišla svoje strahove. Neprijatnosti na putu, kaže, nije imala.

– U početku su kolege vozači bili iznenađeni. Ne očekuju ženu za volanom teretnog vozila, jer je to rijetkost. Tretiraju me kao običnog šofera. Ipak, za teže fizičke poslove rado mi pomognu – priča ova djevojka.

Prosječna radna nedelja traje između 48 i 60 sati. Od ponedjeljka do subote je u kamionu. Na granici, utovaru i istovaru ponekad se čeka satima, objašnjava neustrašiva djevojka. O predjelima koje je posjetila priča sa posebnim žarom. Turska, Slovačka, Crna Gora, Kosovo – putovanja koja su joj promijenila život i donijela joj nesvakidašnja iskustva. Ipak, svaka medalja ima dvije strane.

– Na pojedinim mjestima za čekanje nema adekvatne opreme za ličnu higijenu, poput tuš-kabine. Najteži dio posla je nostalgija. Kada sam na putu, nedostaju mi porodica i prijatelji i vrijeme provedeno sa njima. To je cijena koju plaćam baveći se ovim poslom – rekla je ona ističući da je snove ostvarila zahvaljujući upravo njima i njihovoj bezrezervnoj podršci.

Iako je mogla da bira između pravljenja kolača i torti i kamiona, odlučila se za ovo drugo. Poslastičarski zanat, za koji se školovala, u amanet je ostavila sestri. Ona će, objašnjava Angela, nastaviti porodičnu tradiciju, dok će mlada kamiondžijka vladati putevima Evrope.

– Ima još žena koje voze kamion i koje su dobre u svom poslu. Mislim da naše vrijeme dolazi i da će se o našim podvizima tek govoriti – zaključila je razgovor dvadesettrogodišnja djevojka.

 

A post shared by Angela Alac ?? (@angiii.93) on

(volimpodgoricu.me/Kurir.rs/Alo/Zorana Bogdanović/Foto: Instagram printscreen)

 

 

1 komentar

  1. Kosovo je dio Srbije. Kad nabrajate drzave, mislim da je prikladnije da ste naveli Srbiju, nego Kosovo kao posebnu drzavu. Kad to cinite neznaveni novinari, privlacite na sebe prokletstvo SV Petra Cetinjskog i SV Cara Lazara Mucenika Viteza Hristovog! Al dusha je vasa, cinite s njom po volji… Samo vas upozoravam da se ne igrate s vatrom. Strasno je to, upasti u Ruke Bogu Zivome! Razmislite o tome izdajnici Srpstva!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com