Šahović iz zatvora tukao Akovića? - Volim Podgoricu

Šahović iz zatvora tukao Akovića?

Advokat Lazar Aković tvrdio je, prije dva dana na prepoznavanju u policiji, da je apsolutno siguran da ga je, u aprilu prošle godine, napao Cetinjanin Jasminko Šahović.

To je “Vijestima” potvrdio branilac Šahovića, advokat Miomir Joksimović, koji, međutim, tvrdi da je to nemoguće, jer se njegov klijent u trenutku napada nalazio u Spužu, na izdržavanju sedmomjesečne kazne zatvora.

Joksimović je “Vijestima” rekao da je prije dva dana prisustvovao prepoznavanju u policiji, te da je Aković bio siguran da je Šahović napadač.

U otpusnom listu Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS), koji je dostavljen “Vijestima”, piše da je Šahović u periodu od 1. decembra 2015. do 5. maja 2016. bio u zatvoru u Spužu na izdržavanju zatvorske kazne.

Iz ZIKS-a “Vijestima” juče nijesu odgovorili da li je Šahović bio u zatvoru 4. aprila, kada je napadnut podgorički advokat.

Sudija za istrage podgoričkog Višeg suda Miroslav Bašović  prije dva dana donio je naredbu za pretres dva stana koje koristi Šahović.

Prema  saznanjima “Vijesti”  pretresom  stanova nije pronađena šipka, kojom se sumnja da je izvršeno krivično djelo.

Aković je “Vijestima”  rekao da “u cilju nesmetanog vođenja istrage ne želi da daje bilo kakve komentare”.

Advokat  je 4. aprila prošle godine u večernjim časovima napadnut u podgoričkom naselju Siti kvart. 

Dva muškarca tada su ga izudarala šipkom po glavi i tijelu. 

Napad na Akovića tužilaštvo je kvalifikovalo kao ubistvo u pokušaju, za koje je zaprijećena kazna zatvora od pet do 15 godina, s tim da se za djela u pokušaju može izreći i blaža kazna zatvora.

Šahović se nalazi u Istražnom zatvoru zbog sumnje da je sa još dvije osobe osnovao preduzeće Bilmor Commerce, preko koga su  od januara do jula ove godine prevarno poručivali, prisvajali i distribuirali na tzv. sivom tržištu robu od više preduzeća, čime su ih oštetili za najmanje 66.000 eura. 

Aković je do 2009. godine bio sudija podgoričkog Višeg suda. 

Sudio je  i u postupku za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića i u postupku za ubistvo urednika “Dana” Duška Jovanovića, u kojima je izrekao osuđujuće presude. 

Iste godine kada je donio te dvije presude – 2009, podnio je ostavku na funkciju sudije i saopštio da se povlači “jer ne prihvata bilo čije ultimatume, pritiske, prijetnje i zastrašivanja”.

Aković je nakon napada dobio policijsku zaštitu.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com