SAMOHRANA MAJKA MOLI ZA POMOĆ: Pomozite mojoj djeci… - Volim Podgoricu

SAMOHRANA MAJKA MOLI ZA POMOĆ: Pomozite mojoj djeci…

 Samohrana majka Sonja Ćosović obratila se Banki hrane sa molbom za pomoć. 
 
Saopštenje Banke hrane prenosimo integralno: 
 
Knjige ,pribor za školu, torbe, patike, trenerke, jakne, veš.. bilo šta biiće  od koristi. Brojevi obuce su 40 i 34  a odjece 16-tica i 12-tica. 
 
,,Zovem se Ćosovic Sonja, samohrana  sam majka dva dječaka Miodraga i Nikole koji imaju 11 i 7 godina. Učenici su OŠ “Milija Nikčević ” u Kličevu. Muž mi je preminuo 5.06.2013. god. Živimo u Nikšiću.
 
Petu  godinu već  , pored teškog materijalnog stanja se trudim da djeci budem i otac i majka. Često mi se čini da mi ponestaje snage ali zbog njih moram da nastavim dalje.
 
Samo ja znam kako je teško nositi se sa ovim svim  što nas je snašlo a posebno sa djecom koju mi je jako teško oporaviti posle očeve smrti.Oni su preživjeli jako teško  gubitak  oca .Doživjeli su veliku traumu koja će negdje zauvijek ostati u njima.Na svoja osjećanja kao  supruga  ne mogu ni da mislim ,to je luksuz . Djeca mi daju snagu da idem dalje i  borim se za njih sa nadom da ce postati dobri ljudi.
 
Moje mjesečno  primanje je materijalno obezbjedjenje porodice  i dječji dodatak koji iznose 134 eura.
 
Živimo kao podstanari. Od primanja koje imam za stan i komunalije dajem oko 110 e.
 
Šta uraditi i kako preživjeti sa ostatkom novca , od oko 25 e ? Trudim se da radim sve do čega mogu doći  za  dnevnicu : okopavam bašte, pomažem oko drva, čistim stanove . Ipak ti poslovi su rijetki i malo ih ima. Ostaje  samo nada hoće li neko od rodbine moći odvojiti 10 ili 15 e da mi pomogne da prehranim djecu.
 
Svaki dan je sve teži i svaki dolazi sa pitanjem: Kako će biti sjutra?
 
Moja djeca osjecaju i proživljavaju sa mnom  sve poteškoće , razumiju  situaciju i nijesu zahtjevni.
 
Ovih dana je posebno teško. Djeca komentarišu ko je  od drugara kupio knjige,torbe,patike…i pitaju  me :
-Majko hoćeš li ti nešto nama kupiti?
Na moje ćutanje dodaju: 
-Da je tajo živ imali bi i mi ovo  i…Te riječi jako bole i padaju mi  teško iako znam da nisu izgovorene da bi me povrijedile.
 
Ja se zaista trudim ali ne ide , teško je obezbijediti barem osnovno djeci.
Ovim putem bih zamolila sve dobre ljude koji su u mogućnosti da pomognu meni i mojoj djeci na bilo koji način.
Knjige, pribor za školu, torbe, patike, trenerke, jakne, veš.. bilo šta.Brojevi obuce su 40 i 34  a odjece 16-tica i 12-tica. 
 
Žiro račun je na ime Sonja Cosovic             510-130498126901593  kod  CKB     
 
Ako ništa drugo ja sam vam puno zahvalna što ste precitali moje pismo. Borba za  krov nad glavom. Da bih se  vremenom spasila od plaćanja kirije , na sestrinom placu sam pocela raditi kućicu od  70  m2 na placu od 500 m 2  koju sam ozidala i pokrila od para životnog osiguranja pokojnog supruga i  od novca koji su u prvi mah dobila djeca nakon smrti oca . Uz  fizičku pomoć porodice i prijatelja saom to i ozidala.
Kada bih mogla da završim vodu,struju i samo jednu prostoriju čini mi se da bi moji životni problemi bili riješeni.
 
Ja sam srecna kada me neko samo sasluša i kad vidim da me razumije i saosjeca se sa nama .
Ovim putem se  posebno zahvaljujem gdji Marini i Banki hrane na toploj   , ljudskoj riječi i svoj pomoći koju su mi pružili do sada.
 
Svi koji žele pomoći mogu dobiti kontakt porodice  putem e maila [email protected]Mob tel  +382 69 495 680 ,  ili u inboxu na fb stranici https://www.facebook.com/banka.hrane/?ref=hl

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com