PODGORICA: Ulaganja u sportsku infrastrukturu 22 miliona eura - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ulaganja u sportsku infrastrukturu 22 miliona eura

 

“Ova gradska uprava je za nešto manje od tri godine uložila preko 16 miliona eura u sportsku infarstrukturu Podgorice, a kada završimo ovaj objekat i multifunkcionalnu salu koju ćemo ubrzo početi da radimo i koja će se svakako rekonstruisati do kraja mandata ove uprave, ta ulaganja u sportsku infrastrukturu iznosiće preko 22 miliona” rekao je danas gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović obilazeći radove na natkrivanju vaterpolo bazena u okviru SC „Morača“, gdje je u završnoj fazi postavljanje krovne konstrukcije. Po riječima Dejana Gardaševića iz kompanije „Neimar inženjering”, koja je izvođač radova, sve teče planiranom dinamikom i očekuje se da će, za Dan Glavnog grada, bazen biti pušten u funkciju.

Stijepović je istakao da je ovaj objekat jedan od kapitalnih projekta Glavnog grada, jer se radi o složenom zahvatu i modernom projektnom rješenju koji se po prvi put realizuje u našoj državi.

“Njegovom realizacijom će svi biti zadovoljni, jer će Podgorica konačno dobiti reprezentativan objekat za razvoj plivačkih sportova, kakav odavno zaslužuje. Ovo je jedan sadržaj kojim ćemo upotpuniti ponudu našim građanima i nešto što je nedostajalo Glavnom gradu”, istakao je gradonačelnik najavljujući da se, realizacijom ovog projekta, stvaraju uslovi za osnivanje vaterpolo kluba Podgorice, što će doprinijeti da naš vaterpolo savez kao jedan od najtrofejnijih sportova nastavi u tom uspješnom nastupu na evropskim i svjetskim takmičenjima.

Gradonačelnik Stijepović je, govoreći o realizovanim projektima u sportskoj infrastrukturi grada, istakao da je uprava na čijem je čelu, imajući u vidu da  je Podgorica sportski grad, grad mladih i univerzitetski centar, odlučila da značajan dio sredstava iz kapitalnog budžeta opredijeli za razvoj sportske infrastrukture, a samim tim i za pospješivanje razvoja sporta i postizanje boljih sportskih rezultata.

“Navešću samo neke projekte, kao što su izgradnja terena „FK Mladost Lješkopolje“, zatim izgradnja dva terena „FK Kom“ na Zlatici, rekonstrukcija stadiona „Trešnjica“, četiri biciklističke staze, izgradnja moderne Kuće fudbala na Starom Aerodromu. To smo radili što iz sredstva budžeta, što od donacija naših partnera, prije svega Fudbalskog saveza i kompanije „Bemax“ zatim AD „Plantaže“ kod izgradnje terena FK Mladost Lješkopolje, zatim Kineske ambasade, CRBC-ja i još mnogih drugih prijatelja Podgorice i donatora“, naveo je Stijepović.

Pored onih koji se aktivno bave sportom, po riječima gradonačelnika, lokalna uprava je uložila značajna sredstva i u objekte za rekreativne svrhe, tako da je u proteklom periodu izgradila deset sprotskih poligona, na deset lokacija postavila sprave za trening na otvorenom, a 88 puta vršila intervencije i popravke, na pojedinima se moralo regovati više puta, zbog vandalizma koji je prisutan u određenim djelovima grada.

„Ovo je prilika da, u tom smislu, apelujemo na sve, da to što imamo u našem gradu, da je to imovina svih građana Podgorice i da treba svi zajedno da je čuvamo kao dobri domaćini a mi ćemo nastaviti da ravnomjerno razvijamo grad, da ulažemo ne samo u sportsku infrastrukturu nego i sve ostale oblasti kako bi život naših građana bio sve bolji“ zaključio je gradonačelnik Podgorice.  

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com