Ankica (80) i Borivoje (91) svakoga dana prodaju suncokrete: Priča ovog para će vas rastužiti - Volim Podgoricu

Ankica (80) i Borivoje (91) svakoga dana prodaju suncokrete: Priča ovog para će vas rastužiti

Dok ima cvijeća i oni su tu. Ankica (80) i Borivoje (91) proljeće i ljeto proveli su na zidiću prodajući cvijeće kako bi pomogli ćerki koja ima bolesnog sina.

Svakog popodneva Ankica i Borivoje zajedno prodaju cvijeće kako bi pomogli ćerki koja ne radi. Kažu, ona mora da njeguje teško bolesnog dvanaestogodišnjeg sina, a oni da joj pomognu koliko god mogu.

Stojiš, prodaš ili ne prodaš. Nije lako ovdje stajati pet, šest sati, a ne dobiti ni 1.000 dinara. Ali to je sve za ćerku, nije za nas, za ljubav djece – sve, kaže Ankica za RTS.

Na svaka dva-tri dana, njihova ćerka odlazi do Surčina gdje bere suncokrete. Borivoje se ne žali iako bez štaka više ne može da hoda.

– Ležanje nije dobro, ja imam iskustva. Nije važno da li ste mladi ili stari – važno je da se radi – rekao je Borivoje.

Ankica i Borivoje već imaju i stalne mušterije, koje svrate skoro svakog dana do ovog, i dalje zaljubljenog bračnog para. Dvije ćerke i petoro unuka i praunuka samo su osnažili njihovu ljubav, a i danas se sjećaju kada i gdje su se sreli – na poljani pred zgradom.

Na pitanje da li je to bila ljubav na prvi pogled, Ankica kaže da njoj jeste.

– Imala sam 17 i po godina, on je bio vojno lice u uniformi. Šta da kažem, svidio mi se– priča Ankica.

I kad sezona cvijeća prođe, kažu, nastaviće da pomažu. Zajedno, kao i dosad, tokom šezdeset jedne godine braka.

Djeci tako kupimo, damo kad su rođendani, ali od naše male penzije ne može se mnogo. Ja imam 18.000, a on oko 30.000 dinara penziju.

Dok sve platimo, dok jedemo, dok uštedimo, objašnjava Ankica za RTS.

Ipak, svoju priču su podijelili teška srca. Kažu, ne žele sažaljenje. Dobro čine i nadaju se dobrom. Čuvaju jedno drugo kao prvog dana i sa razlogom, ne razdvajajući se ni na trenutak, nose titulu najzaljubljenijeg para novobeogradskog Ušća, piše RTS.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com