EUROBASKET: Rusija srušila Srbiju - Volim Podgoricu

EUROBASKET: Rusija srušila Srbiju

Košarkaška reprezentacija Srbije doživjela je prvi poraz na ovogodišnjem prvenstvu Evrope, izgubivši u drugom kolu od Rusije sa 75:72 (18:21, 22:17, 18:18, 17:21). Posle dana odmora, “orlovi” će u trećem kolu igrati protiv domaćina, Turske, u ponedjeljak od 20 sati po srednjeevropskom vremenu.

Prvu petorku Srbije, koju su činili Jović, Bogdanović, Birčević, Lučić, i Kuzmić, zatekli su rani problemi. Jer, posle Lučićeve trojke, “zbornaja komanda” koju su tada predstavljali Kulagin, Hvostov, Ivlev, Šved i Voroncevič, postigla je deset poena u nizu. I, tada je na scenu stupio – Saša Đorđević.

 

Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Usmjerio je igrače na pravi put, a uvidjevši da njegov kolega, Sergej Bazarevič, uvodi u igru 216 cm visokog Mozgova, odgovorio je istog časa uvođenjem šest centimetara višeg Bobana Marjanovića. I, Bobi je zagospodario parketom, uz sjajnu pomoć saigrača. Napravili su “orlovi” seriju od 11:0, uz sedam Marjanovićevih, a četiri Lučićeva poena, razigrao se tada i Jović, imao tri od svojih pet asistencija u prvom poluvremenu, ali…

Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Rusima nije dugo trebalo da pokažu kako su to uspjeli da u prvom kolu savladaju Turke, pred krcatim istanbulskim tribinama. Najprije, zahvaljujući nepredvidivom beku Švedu, koji je pogađao i za dva i za tri poena, a potom su na scenu stupile dve Voroncevičeve trojke. I, uzalud je Đorđević mijenjao petorku, koristio 11 igrača, sve osim Gudurića u tim trenucima, prednost “baćuški” bila je konstantna, iako minimalna.

Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Bogdanović, kao naš najbolji igrač u prvom kolu, jeste se mučio sa poentiranjem (bez pogotka iz igre u prvom poluvremenu, samo jedan poen, sa linije penala), ali je imao sjajna proigravanja saigrača, kao i značajan doprinos u odbrani. Ipak, kada se on razigrao, a baš je poveo ekipu u trećoj deonici, desio se jedan kratkotrajni, a značajan defanzivni slom u igri “orlova”.

Izvor:blic.sport

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com