POČINJE ŠKOLA: Evo šta treba da znate - Volim Podgoricu

POČINJE ŠKOLA: Evo šta treba da znate

Danas počinje školska godina. Načelnik Odsjeka za istraživanje i razvoj obrazovnog sistema u Zavodu za školstvo Radoje Novović kazao je za Televiziju Crne Gore da ukoliko bude određenih neodumica tokom prvih dana škole, biće organizovana dodatna savjetovanja za prosvjetne radnike.

 

“Zavod za školstvo je učinio sve što je u njegovoj nadležnosti da pomogne školama direktorima i nastavnicima da na najbolji mogući način isplaniraju ovu školsku godinu u okviru svog predmeta. Ne očekujemo nikakve probleme. Ako bude nekih sugestija ili poteškoća u planiranju i organizaciji nove školske godine mi smo spremni da pomognemo svakom nastavniku da budemo servis svim školama, da pomognemo da im sve nedoumice otklonimo i da na najbolji način realizujemo školsku godinu”, poručio je Novović.  

Četiri klasifikaciona perioda

Prema školskom kalendaru za 2017/18. godinu Ministarstva prosvjete, obrazovno-vaspitni rad biće organizovan u četiri klasifikaciona perioda. Prvi klasifikacioni period počinje sjutra, a završava se 1. novembra.

Kako se navodi, drugi klasifikacioni period trajaće od 6. novembra do 29. decembra. Treći klasifikacioni period počinje 22. januara, a završava se 30. marta 2018. godine.

Četvrti klasifikacioni period počinje 2. aprila, a završava se 13. juna naredne godine. Za učenike završnog razreda, četvrti klasifikacioni period počinje 2. aprila, a završava se 18. maja 2018. godine.

Zimski raspust počinje 30. decembra 2017. godine, a završava se 21. januara naredne godine. Ljetnji raspust počinje 14. juna, a završava se 2. septembra 2018. godine.

“Kalendarom za školsku 2017/2018. godinu između prvog i drugog klasifikacionog perioda planiran je odmor za učenike u trajanju od dva dana, a to su 2. i 3. novembar 2017. godine”, kaže se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com