Eurobasket: Presudan meč u grupi C, možemo li nadigrati Hrvatsku? - Volim Podgoricu

Eurobasket: Presudan meč u grupi C, možemo li nadigrati Hrvatsku?

 

Danas je veliki dan za crnogorski sport, osim fudbalskog spektakla koji se priprema na stadionu pod Goricom, naši najbolji košarkaši će se oprobati sa komšijama, selekcijom Hrvatske u trećem meču grupe C Eurobasketa.  

Izabranici Bogdana Tanjevića nisu najbolje počeli prvenstvo. Euforija koja se gradila oko takmičenja na najvećem evropskom prvenstvu brzo je srušena od strane aktuelnog prvaka Evrope, selekcije Španije, katastrofalnim porazom 99:60. Ipak naši momci su sveča 24 sata kasnije uspjeli da se vrate u trku mnogo boljom igrom u duelu sa Mađarskom, te trijumfovali rezultatom 72:48.

Mora se uzeti u obzir da su prethodna dva duela protekla protiv možda najbolje selekcije prvenstva i velikog autsajdera, te će večerašnja utakmica protiv selekcije jačine slične našoj, pokazati koliko zapravo možemo da postignemo na Eurobasketu. Kako je Tanjević više puta istakao cilje je plasman među 16 najboljih a eventualna pobjeda nad Hrvatskom bi znatno olakšala stvari.

Selektor naše reprezentacije smatra da su Hrvati blagi favoriti ali naglašava da se definitivno nećemo predati bez borbe.

”Hrvatska je favorit, ali sigurno nećemo igrati loše kao protiv Španije i biće mnogo bolji nego u prvom kolu. Hvrati sasvim sigurno imaju malo više talenata od nas, zbog toga su u prednosti”, kazao je Tanjević odgovorajući juče na pitanja hrvatskih novinara.

Ipak kako je dodao, igrači se fokusiraju na pobjedu i motivisani su više nego ikada.

”Duel komšija je uvijek dobara motivacija. Međutim dodatno smo motivisani jer se borimo za opstanak i ulazak među 16 najboljih ekipa. Radili su dobro, dugo i naporno i mislim da imamo energije za i više nego pet utakmica”, dodao je Tanjević.

Zbog istegnutog mišića i povrede prsta Rajs i Vučević su bili pod znakom pitanja ipak kako se saznaje obojica će biti spremni za duel sa Hrvatskom.

Sa druge strane, komšije znatno oslabljeno ulaze u meč jer nema centara Žižića, Zupca i Bilana, dok je Petrović ranije otpisao Tomića, Hezonju, Rudeža i Babića.

Opet, tu su dvije najveće zvijezde koje mogu zadati ogromne probleme a to su svakako krilni centar Dario Šarić i bek/krilo Bojan Bogdanović. 

Iako selekcija Hrvatske za sada ”odmara” na pri vrhu tabele igrali su jednu laku utakmicu sa dosta slabom Rumunijom dok su se u drugom meču mučili sa Mađarima koje su crnogorski košarkaši ”oduvali”. Sa druge strane mora se uzeti u obzir da su prethodna dva duela Crne Gore protekla protiv možda najbolje selekcije prvenstva (Španije) i dosta slabog protivnika (Mađarske), te će večerašnja utakmica protiv selekcije jačine slične našoj, pokazati koliko zapravo možemo da postignemo na Eurobasketu. 

Portal Analitika

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com