“Podgorička Bajramska trpeza” pobjeda dobra i trajnih ljudskih vrijednosti - Volim Podgoricu

“Podgorička Bajramska trpeza” pobjeda dobra i trajnih ljudskih vrijednosti

 

“Podgorička Bajramska trpeza” podsjećala je na pobjedu dobra i trajnih ljudskih vrijednosti, ocijenila je predsjednica Asocijacije dijaspore Vera Kirović.

Posebno zadovoljstvo, kazala je Kirović, bilo je podijeliti radost okupljanja, kao i Bajramsku radost koju su naši dragi prijatelji nesebično podijelili sa svima nama koji uvažavamo različitost vjerskih pripadnosti i osjećanja.

“Riječi pjesme ‘Nidje nebo nije plavo kao iznad Crne Gore’, Biserino gostoprimstvo i ljubav koju nesebično dariva svakim svojim pogledom, Beljova dobročinstva i čovjekoljublje, Bobanova poruka ‘Ako volite bar jednog čovjeka, volite čitav svijet’, Zdravkov, Tanjin, Brankin, Esadov, Ilijin glas, Aleksina, Milovanova i Verina emocija, Nezovo i Hamzino čuvanje duha Stare Podgorice, su se stopili u melodiju mira , ljubavi i ponosa na pripadnost Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju predsjednice Asocijacije dijaspore Vere Kirović.

 .

Ona ističe da “Podgorička Bajramska trpeza” podsjeća na pobjedu dobra i trajnih ljudskih vrijednosti – tolerancije, razumijevanja, zajedništva, međusobnog uvažavanja i poštovanja, koje navodi, i jesu jedini put našeg suživota i jedinstva.

“Bajram je sreća i radost u dušama mojih dragih prijatelja islamske vjeroispovijesti, koju nesebično dijele sa nama, iz zahvalnosti prema tome pozivam sve one koji imaju drugačije mišljenje od nas, da počnu razmišljati drugačije, savremenije, optimističnije i da zavole ljude oko sebe još jače, još snažnije i bolje. Da počnu da poštuju naše različito mišljenje, stavove, navike pa tek onda da očekuju da to i drugi učine isto prema njima. Pozivam ih da naprave kompromis sami sa sobom i da pokušaju razumjeti da svi mi imamo pravo na svoje različitosti. Pozivam ih da počnu voljeti sad, ovog trenutka, jer sjutra su već propustili jedan dan”, zaključuje Kirović.

RTCG

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com