Danilović: Nemam favoritkinju za predsjednicu - Volim Podgoricu

Danilović: Nemam favoritkinju za predsjednicu

Predsjednik jednog dijela članova Demosa Goran Danilović saopštio je da nije na umu imao posebnu osobu kada je poručio da bi bilo dobro da predsjednički kandidat bude žena.

“Ispituje se otkuda sad taj predlog? Na koga se mislilo? Koga sam nacrtao? Ko je ta dama? Je li to doprinos dogovoru u opoziciji ili razbijanje tudjih namjera? Nevjerovatno! Rijetki su oni koji smatraju da je to korektan predlog – da bi valjalo razmisliti!”

“Nisam nikoga crtao niti sam već naumio favoritkinju. Ništa od toga”, napisao je Danilović na svom Fejsbuk profilu.

Predsjednički izbori održavaju se na proljeće, a iz dijela stranaka i nevladinog sektora smatraju da bi žena mogla da za tu priliku ujedini opoziciju.

Danilović je kazao da je ranije predlago da bi bilo najbolje da cijela opozicija ima jednog kandidata i to nestranačku ličnost, ali da je ona prošla gotovo neopaženo i da je veću buru izazvao predlog da to bude žena.

“Čemu bura ako preciziramo da bi bilo odlično da to bude dama sa političkim iskustvom ili bez njega ali sa dokazanom hrabrošću i stavovima u javnom životu? Žena u Crnoj Gori po popisu stanovništva ima skoro 52 %! U poslednjih nekoliko godina žene, majke, žene uopšte, javno su žigosane, diskriminisane, obespravljene! To nije manjinska nego dokazano većinska zajednica u državi koja uglavnom radi na najtežim, najodgovornijim i najmanje plaćenim poslovima – zar nije tako? Čemu uzbuna?” napisao je Danilović.

 (Antena M)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com