OVO SU NAJLJEPŠE ROMKINJE U CRNOJ GORI (FOTO) - Volim Podgoricu

OVO SU NAJLJEPŠE ROMKINJE U CRNOJ GORI (FOTO)

Titulu najljepše Romkinje u Crnoj Gori za 2017. ponijela je devetnaestogodišnja Nikšićanka Hamida Šalja.Tu odluku je, sinoć na Romskom balu, u konkurenciji 11 takmičarki, donio petočlani žiri.Sa suzama radosnicama, Hamida se zahvalila žiriju i brojnim posjetiocima koju su žustro navijali za nju. „Nisam očekivala pobjedu, ali hvala puno žiriju, mnogo sam zadovoljna, zahvaljujem i cijeloj publici. Puno sam se spremala za ovo takmičenje i imala sam malu tremu ali kasnije je nestala. Ova pobjeda mi mnogo znači“, kazala je ona vidno uzbuđena preporučujući ostalim Romkinjama da se prijave i takmiče sljedeće godine.

Razočarenje zbog drugog mjesta nije krila prva pratilja, Leontina Aljvazi iz Podgorice.

„Očekivala sam da ću osvojiti prvo mjesto, ali oni su izabrali najljepšu. Ja njoj želim svu sreću. Prijaviću se sledeće godine“, kazala je ova šesnaestogodišnja djevojka.Slične planove za narednu godinu ima i druga pratilja, četrnaestogodišnja Bajramša Gaši.

„Očekivala sam pobjedu, tako da ću se prijaviti i sljedeće godine, fino je bila takmičiti se i ovo je jedno lijepo iskustvo“, istakla je trećeplasirana Nikšićanka.

Potpredsjednik Koalicije nevladinih organizacija Romski forum za integracije iz Nikšića Tahir Hajruši zadovoljan je izborom žirija.

„Vrijeme je bilo više da dobije neko iz Nikšića i najbolja je večeras ovdje. Zadovoljan sam kao da je pobjednica moje dijete“, naveo je Hajruši.

A da je uprkos nešto slabijoj konkurenciji nego prethodnih godina opet bilo teško odlučivati i biti član žirija kazao je Svetozar Bajović.

„Ove godine je bila čini mi se nešto slabija konkurencija nego prethodnih godina ali to, naravno, ne umanjuje značaj manifestacije.

Imali smo veoma težak zadatak ali smatram da smo, kao i prethodnih godina, uspjeli da napravimo pravi izbor jer reakcija posjetilaca najbolji je dokaz da smo i ove godine uspjeli da izaberemo onu koja je najljepša“, zaključio je Bajović.

Ovu manifestaciju organizuje Koalicija NVO “Romski forum za integracije” sa ciljem očuvanja i razvoja kulturnog identiteta i baštine romske populacije u Crnoj Gori.

(Onogošt.Me)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com