Škola od 150.000 eura za 15 đaka - Volim Podgoricu

Škola od 150.000 eura za 15 đaka

Završena je izgradnja nove škole u Dobrakovu kod Bijelog Polja vrijedne 150.000 eura, koja je područno odjeljenje OŠ “Mladost” u Kanjama.

Potpredsjednik Opštine Abaz Kujović kazao je da je Opština realizovala još jedan važan projekat u oblasti obrazovanja:

“Površina objekta je 420 metara kvadratnih, a osim za đake izgrađene su prostorije za potrebe Mjesne zajednice i ambulante”.

Direktor škole Daut Hajdarpašić kazao je da je ove školske godine upisano 15 učenika, sa kojima će raditi dva učitelja.

“Za nas je  škola  najvažnija pretpostavka života u naselju, i ona za nas znači ne samo bolje uslove za obrazovanje, nego i za život svih građana u Dobrakovu. Očekujemo da bude povod ostanka i povratka stanovnika u ovaj kraj”.

Hajdarpašić je rekao da je stara  škola  izgrađena 1948. i da je je bila potpuno neuslovna.

Jedan od inicijatora izgradnje još 2007. godine je bivši predsjednik MZ Dobrakovo Ruždija Hasanović.

“Zadovoljni smo izgradnjom škole. Posebno nas raduje što će građani tih naselja dobiti ambulantu, jer su do sada kod ljekara odlazili u Kanje ili Dom zdravlja u Bijelom Polju. Sve te prostorije su uređene, sada čekamo na Ministarstvo zdravlja da udovolje našem zahtjevu da ovu ambulantu puste u funkciju”, kazao je on.

Predsjednik MZ Kanje Rešad Hasanović rekao je da da građani Dobrakova posebnu zahvalnost duguju predsjedniku Opštine Aleksandru Žuriću koji je imao razumijevanja za potrebe izgradnje.

“U školi još čekamo na ugradnju kotla za grijanje, a otvaranje očekujemo tokom ovog mjeseca”.

Vodovod od 180.000 eura grade uskoro

U Dobrakovu kažu da uskoro očekuju početak izgradnje vodovoda, koji će riješiti problem vodosnabdijevanja za oko 300 stanovnika. Vrijednost tog projekta je 180.000 eura. Potpredsjednik Opštine Abaz Kujović kazao je da je već urađen projekat i da će kamen-temeljac biti položen ovih dana. Rešad Hasanović je kazao da je vodu sa vodovoda, koji je izgrađen prije petnaestak godina, do sada imao samo donji dio Dobrakova.

Rešad Hasanović Rešad Hasanović 

“Taj  vodovod  je jedva podmirivao potrebe tog dijela Dobrakova zbog slabih izvora. U Kanjama i Metanjcu ljudi su se snalazili I dovodili vodu sa izvora, koji su bili malog kapaciteta”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com