Stivens i Kiz u finalu US Opena - Volim Podgoricu

Stivens i Kiz u finalu US Opena

Američke teniserke Sloun Stivens i Medison Kiz boriće se u finalu za titulu na US Openu.

Stivens je savladala iskusnu Venus Vijams 6:1, 0:6, 7:5, dok je Kiz za samo 68 minuta izbacila Koko Vandervej 6:1, 6:2 u “sveameričkom” polufinalu, prvom u Njujorku još od 1981. godine.

Stivens i Kiz do sada nemaju osvojen grend slem turnir

Ujedno to će biti i prvo američko finale u Njujorku od 2002. godine.

Finale Sloun Stivens i Medison Kiz još po nečemu je posebno. Titulu na US Openu prvi put će od 1998. godine osvojiti Amerikanka koja ne dolazi iz porodice Vilijams. Prije 19 godina to je uradila Lidzi Devenport, a onda je Sjerena osvojila šest trofeja, a Venus dva. Ujedno Sloun ili Medison biće i prve Amerikanke koje su se okitile titulom na nekom grend slemu od 2002. godine a da to nijesu sestre Vilijams. Te, 2002. to je uradila Dženifer Kaprijati

 

Najbolji uspeh Stivensonove i Kiz do sada bila su polufinala Australijan Opena, 2013, odnosno 2015. godine.

“Jako sam srećna što sam u finalu grend slem turnira, a to je što je finale baš na US Openu sve čini još posebnije… Stvari se nijesu dobro odvijale u drugom setu, ali znala sam da ću u nekom trenutku imati priliku da napravim razliku i da tada moram da iskoristim šanse”, rekla je Stivensova poslije meča.

Kizova je protiv Vandevej upisala 25 direktnih poena i samo osam neiznuđenih grešaka, a tokom cijelog meča se nijednom nije suočavala s brejk loptama protivnice.

“Super je biti u finalu US Opena, odigrala sam odlično, ovo je bio jedan od onih dana kada sam bila u pozitivnoj zoni”, rekla je Medison Kiz.

Ovogodišnje finalistkinje Otvorenog prvenstva SAD su se do sada sastale samo jednom, u Majamiju 2015. godine, i tada je slavila Stivensova u dva seta (6:4, 6:2).

Nagradni fond poslednjeg grend slema u sezoni je 50,4 miliona dolara. Pobjednici u obe konkurencije dobijaju 3,7 miliona, finalisti 1,825 miliona, a polufinalisti 920.000 dolara.

Vijesti

2 komentara

  1. An interesting discussion will be worth comment. I believe that you need to write read more about this topic, it might certainly be a taboo subject but typically consumers are not enough to dicuss on such topics. Yet another. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com