DF najavio mogućnost povratka u parlament - Volim Podgoricu

DF najavio mogućnost povratka u parlament

Potpredsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Branko Radulović, kazao je u intervjuu za Pobjedu, da sumnja da Crna Gora može postati moderno demokratsko društvo jer je ovdje, kako kaže, poremećen sistem vrijednosti i ne postoji prava elita koja društvo vodi u bolju budućnost.

On je istakao da ako ne bude dogovora sa ostatkom opozicije do kraja mjeseca, tada je, kako navodi, definitivno jasno da su lični interesi ili dilovi nekima važniji od Crne Gore i da DF treba da se vrati u parlament.

„Živjeti u laži koju kreiraju režim, neki opozicionari, neki mediji i neki analitičari u kojoj se ustoličuje kleptokratska i neuka elita, realizuju truli kompromisi i trajno defektna Crna Gora je suludo. Da podsjetim, u prethodnih godinu dana smo predložili brojne studije, analize i rješenja od vitalnog interesa, u pogledu fiskalne politike, ekologije, energetike, infrastrukture, industrijalizacije, obrazovanja… 0 tome ni riječi, ili vrlo malo, u javnosti. Podnijeli smo tužbe za najveće pljačke koje se dešavaju. Sličan epilog! Nijesmo pozvani ni u jednu stručnu debatu o brojnim problemima Crne Gore, ni na TVCG ni na TV Vijesti, a imamo stručne ljude, superiorna rješenja i program i daleko smo najjači opozicioni činilac“, rekao je Radulović za Pobjedu.

On je istakao da DF prolazi pakao, i da su spremni na žrtvu, dokazali svoj opozicioni karakter, nudili sve drugima i ne ide.

„Ukoliko se ogluše o naš poziv i budućnost Crne Gore, biću najglasniji zagovornik povratka u Skupštinu, da direktno komuniciramo sa građanima, da saopšimo istinu i pokažemo svoju superiornost u misiji i rješenjima i suprotstavimo se ovoj neznavenoj vlasti. Svakim danom gubimo samo na pljački boksita devet miliona dolara. Ja u tome više neći učestvovati. Volio bih iznad svega da moja misija urodi plodom i da budem samo šraf u demokratskom točku, ukoliko se to ne desi, iz ove kaljuge izaći ću čistog obraza“, rekao je Radulović.

On takođe navodi da Crna Gora živi život van pravog života, u neistini, jedući samu sebe i svoju budućnost.

„Ubijajući se, sa poremećenim sistemom vrijednosti, mijenjajući svoj identitet, bez prave elite, sa sve manje konkurentnim znanjem i pretpostavkama da će ikada biti moderno demokratsko društvo. Kada mnogo znate i pošteno i iskreno govorite, ili kada uporedite sliku življenja u mnogim zemljama i ovu u Crnoj Gori, posebno u kontekstu uslova i izazova tada je sve jasno. Ta uporedba, mogućnosti i rješenja ne odgovaraju ovom režimu i kvazi eliti, za njih je življenje u neistini uslov opstanka, statusa i privilegija“, rekao je Radulović.

(Pobjeda)

3 komentara

  1. Nema povratka, svi na ulice da skidamo kriminalce i ubice sa vlasti! Izgibe nam mladost crnogorska po ulica od bombi i rafala… Ljudi zadnja je ura, svi na ulice da rusimo DPS bandu!!!!

  2. I’d have to talk to you here. Which is not some thing It’s my job to do! I love reading a post that should make people feel. Also, many thanks allowing me to comment!

  3. There are some fascinating points with time in the following paragraphs but I do not determine if I see these people center to heart. There may be some validity but I’m going to take hold opinion until I take a look at it further. Good article , thanks and we want much more! Put into FeedBurner likewise

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com