Mještani Park šume Zagorič: Kuće nećemo pustiti bez čuda - Volim Podgoricu

Mještani Park šume Zagorič: Kuće nećemo pustiti bez čuda

Stotinjak mještana Park šume Zagorič okupilo se danas kako bi, kažu, odbranili kuće svojih komšija. Svima njima prijeti iseljavanje, ukoliko ne plate zemlju koja je sudski vraćena ranijim vlasnicima.

Predstavnici suda na kraju se ipak nisu pojavili. Mještani poručuju da su očajni. Prisjećaju se kako su gradili kuće i kako su ih je kasnije vlast zloupotrebljavali za svake izbore, možda će opet.

“Živim sam, teško, od 150 eura penzije, praktično gladan sam. Niko ne može da mi pomogne, djeca su odaljena. Danas su trebali da dođu, da popišu valjda, imovinu. Niko se nije pojavio, šta je u pitanju, ne znam”, rekao je Radoš Zajić.

Okupljeni građani spremno su čekali na ulici, gdje je, kako kažu, trebalo da prođu sudski izvršitelji do kuća porodica Zajić i Ristov. Atmosfera u naselju je mučna, jer svima prijeti iseljenje. Mještani nemaju novca da plate zemlju po cijenama iz sudskih presuda, pošto je sporna zemlja vraćena ranijim vlasnicima.

“Nećemo dozvoliti po cijenu života ničiju kuću da isele”, kazao je mještanin Park šume Zagorič Darko Vešović.

“Sad dolaze oni mene kao invalida da me izbace odavde da idem pod pećine ispod Morače, za mene je ovo katastrofa, meni je ovo ravno kao da su me uhvatili za vrat i da me bacaju dolje u Moraču”, rekao je mještanin Mlađen Šćepanović.

Prisjećaju se kako su bez problema gradili kuće na državnoj zemlji.

“Mugoša nama rekao, ljudi, radite nema problema, to će vam se legalizovati, ja ću vam to legalizovati, nešto je napominjao nekakvih sedam eura, poslije je Mugoša otišao, poslije su ovi tako, gdje god smo se obratili, svi kažu to je stara vlast kriva”, kazao je Šćepanović.

A u Podgorici idu izbori, vjerovatno naredne godine. Ovi mještani mnogo su puta glasali za vlast iz straha za svoje kuće.

“Očekujemo da će tu neka povoljnija situacija biti, da će biti ovi građani opet potrebni ovoj državi, ovoj vlasti”, kazao je predstavnik mještana Park šume Zagorič Radovan Jeremić.

Mještani ne spore da treba plate zemlju, ali po znatno nižoj cijeni i na duži rok. Poručuju da nastavljaju borbu.

“Kuće nećemo pustiti bez čuda”, rekao je Šćepanović.

Vijesti

1 komentar

  1. certainly like your web site but you have to take a look at the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I in finding it very bothersome to tell the reality on the other hand I’ll certainly come again again.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com