MUP ispituje dvojno državljanstvo funkcionera DPS-a - Volim Podgoricu

MUP ispituje dvojno državljanstvo funkcionera DPS-a

Dnevni list Dan objavio je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenuti postupak oduzimanja crnogorskog državljanstva funkcionerima Demokratske partije socijalista iz Pljevalja Saši Ječmenici, Mervanu Avdoviću, Sabrini Hadžiosmanović i Milku Čoloviću ukoliko se u postupku prikupljanja dokaza utvrdi da su nakon 3. juna 2006. godine stekli i državljanstva Republike Srbije, odnosno Bosne i Hercegovine.

To je „Danu“ potvrđeno  iz MUP-a, uz najavu da će pokrenuti postupak provjere informacija o dvojnom državljanstvu pomenutih lica koje su objavljene u medijima.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova će za sva lica za koja utvrdi da su dobrovoljno stekla, pored crnogorskog državljanstva i državljanstvo druge države, nakon 3. juna 2006. godine, shodno članu 24 stav četiri zakona, po službenoj dužnosti pokrenuti postupak za gubitak crnogorskog državljanstva po sili zakona“, navodi se u odgovorima koje je „Dan“ dobio iz MUP-a.

U konkretnom slučaju, kako se navodi, Ministarstvo unutrašnjih poslova će, nakon izvršenih provjera informacije plasirane u medijima za lica iz Pljevalja, koja su pored crnogorskog državljanstva stekla i državljanstvo Republike Srbije i BiH, i na osnovu prikupljenih činjenica, odnosno dokaza, preduzeti dalje radnje u skladu sa Zakonom o upravnom postupku i Zakonom o crnogorskom državljanstvu.

Iz tog resora, u odgovoru na pitanje „Dana”, podsjećaju da je odredbama člana 24 stav jedan Zakona o crnogorskom državljanstvu propisano da punoljetni crnogorski državljanin koji ima i državljanstvo druge države po sili zakona gubi crnogorsko državljanstvo ako je dobrovoljno stekao državljanstvo druge države, osim ako je stečeno međunarodnim ugovorima i sporazumima.

Iz Demokratske Crne Gore juče su javnosti saopštili da su otkrili da još dva funkcionera Demokratske partije socijalista imaju državljanstvo Republike Srbije. U pitanju su Stevan Koprivica i Nevena Keković.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com