Njemačka bez rješenja za braću Gasol: Španci u polufinalu Eurobasketa - Volim Podgoricu

Njemačka bez rješenja za braću Gasol: Španci u polufinalu Eurobasketa

Košarkaši Španije preskočili su još jednu prepreku na putu do odbrane evropskog trona – ekipa Serđa Skariola je u četvrtfinalu bila bolja od Njemačke 84:72.

“Crvena furija” će mjesto u finalu tražiti preko boljeg iz večerašnjeg susreta Slovenije i Letonije (20:30).

Iznenađujuće opušteno je Španija počela meč i dozvolila Njemcima da diktiraju ritam. Tokom cijele prve i polovine druge četvrtine “panceri” su imali prednost, a onda je uslijedio preokret i vođstvo “furije” na poluvremenu – 34:33.

Izjednačena borba viđena je do finiša trećeg kvartala. Pri rezultatu 50:50, Španci su zahvaljujući nadahnutom Marku Gasolu napravili seriju 12:0 i odlijepili se na dvocifrenu razliku.

Ostvarenu zalihu “furija” je u posljednjih deset minuta rutinski održavala i na kraju proslavila plasman među četiri najbolje selekcije Starog kontinenta.

Monstruoznu partiju pružio je Mark Gasol. Imao je dabl-dabl učinak: 28 poena, 10 skokova, a imao je i 4 asistencije. Njegov stariji brat, Pau, takođe je odigrao utakmicu na visokom nivou sa 19 pogodaka.

U redovima njemačke selekcije, kao po običaju, najbolji je bio Denis Šreder sa 27 poena, dok je i Danijel Tajs pružio dobro izdanje sa 15.

www.cdm.me

1 komentar

  1. Hi there. I wanted to inquire a little something…is the following a wordpress blog site as we are thinking about changing over to WP. Furthermore did you make this design by yourself? Appreciate it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com